! / Student u Milijunašu pogrešno odgovorio na pitanje o hrvatskom gradu: Znate li vi?

28. 01. 2022. u 18:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sinoćnoj epizodi emisije "Tko želi biti milijunaš?" jedan od takmičara bio je Zadranin Dominik Čolak koji je kviz napustio na devetom pitanju.

"Koji se grad u turističkim tekstovima naziva 'malim Dubrovnikom'?" glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: A) Hvar, B) Korčula, C) Lastovo, D Vis.

Dominik je odlučio odgovoriti bez pomoći džokera rekavši da se u turističkim tekstovima grad Hvar (a ne Korčula, Lastovo ili Vis) naziva "malim Dubrovnikom". Ipak, kviz je napustio s 1000 kuna, jer se "malim Dubrovnikom" naziva grad Korčula.

Nakon Dominika na natjecateljsku stolicu je sjela profesorica hrvatskog i engleskog jezika, Martina Tomić iz Metkovića. Odgovorila je na pet pitanja i osvojila 1000 kuna.

Na posljednjem pitanju o strani svijeta u imenu aurore borealis, svjetlosne pojave u visokim slojevima atmosfere, iskoristila je džoker "pola-pola" i tako došla do odgovora kako je riječ o sjevernoj strani, piše Index.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA