Takmičar ostao praznih ruku zbog greške u pitanju: Gledaoci ovog popularnog kviza ostali u šoku

0
Radiosarajevo.ba
Takmičar ostao praznih ruku zbog greške u pitanju: Gledaoci ovog popularnog kviza ostali u šoku
Foto:Yotube / Scena iz kviza Joker

Kviz Joker Nove TV  imao je jednu pogrešku koju su uočili gledaoci. Naime, takmičar Vedran Jakovljević kući je otišao praznih ruku, a pitanje na koje je odgovarao zbunilo je i gledatelje.

"Kroz koju od sljedećih južnoameričkih država NE prolazi Jarčeva obratnica", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: A) Brazil, B) Čile, C) Madagaskar i D) Bolivija.

Uočeno je kako Madagaskar nije trebao biti ponuđen odgovor, on je država u Istočnoj Africi. Podsjetimo, iznos od 15.000 eura donio mu je tačan odgovor na pitanje o legendarnom strip junaku: Koji instrument hobistički svira strip junak Dylan Dog? A) trubu B) obou C) fagot D) klarinet. Tačan odgovor bio je D.

Sarajevska publika uživala u koncertu Dženana Lončarevića: Pogledajte dio atmosfere

Sarajevska publika uživala u koncertu Dženana Lončarevića: Pogledajte dio atmosfere

Prvo pitanje na koje je netačno odgovorio bilo je o poznatom domaćem glumcu: U prvoj postavi kojeg benda je krajem 1985. godine bio glumac Alen Liverić? A) Laufer B) Termiti C) Denis&Denis D) Let 3. Vedran je pozvao u pomoć brata Igora, ali na kraju se odlučio za odgovor C, dok se tačan skrivao iza odgovora A.

Netačnim odgovorom na devetom pitanju nastavio se niz netačnih odgovora, a budući da nije imao više jokera, samo je padao na ljestvici osvojenog iznosa, te je na koncu dospio na nulu. Nije mu išlo ni na posljednjem pitanju. Šta je 1884. godine izmislio kanadski farmaceut Marcellus Edson, zauvijek promijenivši svijet gastronomije? Tačan odgovor je pasta od kikirikija, piše Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije