Nakon dugo vremena u kvizu 'Milijunaš' je otvoreno 13. pitanje, znate li odgovor na njega?

0
Radiosarajevo.ba
Nakon dugo vremena u kvizu 'Milijunaš' je otvoreno 13. pitanje, znate li odgovor na njega?
Foto: Printscreen / Kviz "Ko želi biti milioner"

U novoj epizodi popularnog kviza Ko želi biti milioner, pozornost je privukla hrabra takmičarka Ankica Vukelić, koja je pokazala iznimnu upornost i znanje te osvojila respektabilan iznos od 18 hiljada eura.

Ankica je naslijedila stolicu od prethodne takmičarke i odmah pokazala svoju odlučnost, koja je uspjela otvoriti i 13. pitanje što rijetko viđamo u ovom kvizu. Na putu do tog pitanja naišla je na nekoliko prepreka pa je tako na šestom pitanju iskoristila prvi joker "pola-pola". U ovom se pitanju tražio „ekspres” koji je bio aktivan između aprila 1860. i oktobra 1861.

Ponuđeni su joj bili odgovori Federal Express, Orient Express, Outlook Express i Pony Express. Kada je iskoristila joker ostali su joj odgovori Orient i Pony Express te se odlučila za Pony Express i to je bio tačan odgovor. 

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Na 12. pitanju koje je glasilo: "Ko je u ime supruga primio Nobelovu nagradu na svečanosti u Stockholmu?”, Ankica je opet odlučila potražiti pomoć jokera i ovaj put je uzela joker "zovi". Njezin džoker nije bio siguran koji je odgovor bio tačan i na kraju je Ankica odlučila vjerovati sebi i tačno je odgovorila kako je Clementine Churchill preuzela Nobelovu nagradu u ime svog supruga i osvojila je 18.000 eura

Na 13. pitanju, koje se nije dugo otvorilo u kvizu Ankica je morala ponuditi tačan odgovor na pitanje: Koje je najsjevernije otočje Makaronezije? Ponuđeni odgovori su bili Kanari, Azori, Zelenortski otoci i Madeira.

Na ovom pitanju je iskoristila joker "pitaj publiku". Prije nego je iskoristila joker Ankica je rekla kako misli da je tačan odgovor Azori, a slično je razmišljala i publika. Kako nije bila sigurna u tačan odgovor Ankica je odustala i kući otišla s osvojenih 18 hiljada eura, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije