Takmičar Milijunaša nije znao ko je vlasnik sisulje: Kako biste vi odgovorili?

4
Radiosarajevo.ba
Takmičar Milijunaša nije znao ko je vlasnik sisulje: Kako biste vi odgovorili?
Foto: Printscreen / Tko želi biti milijunaš, kviz

Kviz "Tko želi biti milijunaš?" u četvrtak počeo je igrom "Najbrži prst" u kojoj je najuspješniji bio Željko Tomljenović iz Knina.

Posebno je istaknuo jednu stvar - darivatelj je krvi, darovao je krv 70 puta te ovim putem pozvao i druge na taj plemeniti čin.

Na sedmom pitanju trebao je odgovoriti u čemu je prema legendi kralj Stjepan Držislav porazio dužda Petra II. Orseola i oslobodio se sužanjstva: u šahu, u mačevanju, u jahanju ili u trčanju.

Takmičar u Milijunašu 'zaglavio' na pitanju od 1000 KM: Znate li vi odgovor?

Takmičar u Milijunašu 'zaglavio' na pitanju od 1000 KM: Znate li vi odgovor?

Nije znao odgovor i zatražio je džoker "pola-pola". U igri su ostali odgovori: u šahu i u trčanju.

"Nemam ideju, mogu samo nagađati ili zvati džokera", rekao je Željko.

Ipak se na kraju odlučio za poziv. Džoker "zovi" sa stopostotnom sigurnošću rekao mu je da se radi o šahu. Prihvativši odgovor, osvojio je 600 eura.

Tko ima svjetski rekord s najviše metara, štoviše s više metara od zbroja ostale trojice? Armand Duplantis, Jonathan Edwards, Mike Powell ili Javier Sotomayor. Ovako je glasilo deveto pitanje za 2500 eura.

Objasnio je da ne zna tačan odgovor, ali da će logikom doći do njega. Odgovorio je pod A - Armand Duplantis. Odgovor nije bio tačan i tako je otišao kući s osvojenih 150 eura.

Zatum je stigao Leo Kovač iz Rijeke sa Sušaka. Specijalizant je patologije i citologije. U posljednje vrijeme mnogo vremena provodi u prirodi, putuje i bavi se pub kvizovima, piše Direktno. 

Lovac u "Potjeri" pao na pitanju iz matematike: Odoh ponavljati tablicu množenja

Lovac u "Potjeri" pao na pitanju iz matematike: Odoh ponavljati tablicu množenja

Zapeo je na devetom pitanju o tome u kojoj državi nema ni dijelića Galicije? U Francuskoj, u Španjolskoj, u Poljskoj ili u Ukrajini? Zatražio je pomoć publike.

Publika je pak najviše posto glasova, njih 46 posto, dala Poljskoj, 44 posto Ukrajini, 10posto Španjolskoj, a Francuska je dobila nula posto.

"Ništa mi ovo nije pomoglo, morat ću nazvati džokera", rekao je Leo.

Džoker je odmah sa sigurnošću rekao da se radi o Francuskoj. Odlučivši se za njegov odgovor, osvojio je 2500 eura.

Za prelazak drugog praga deseto pitanje glasi: 4. je kolovoza 1782. u katedrali sv. Stjepana. Čemu nazočimo ako je mladenka Constanze Weber? Bachovu piru, Mozartovu piru, Haydnovu piru ili Beethovenovu piru.

Upotrijebio je i džoker "pola-pola", ostali su odgovori Mozartovu piru i Haydnovu piru.

Naposljetku je kao konačni odgovor ponudio odgovor B - Mozartovu piru i tako osvojio iznos drugog praga od 5000 eura.

Dvanaesto pitanje za 18.000 eura glasilo je ko je tu vlasnik sisulje? - Moruzgva, pčela, imela ili krava?

Nakon poduže analize, iako nije znao tačan odgovor, odlučio je riskirati i ponudio odgovor B - pčela. Tačan odgovor je C - imela, pa je Leo kući otišao s iznosom od 5000 eura.

"Tačan odgovor je vrlo zanimljiv", rekao je Tarik. Haustorij ili sisulja organ je parazitskih i poluparazitskih biljaka cvjetnica koji urasta u tijelo biljke domaćina odakle crpi hranjive tvari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije