Tajni dosije CIA: Hitler je bio gay, njegova seksualnost bila izvor frustracija

Radiosarajevo.ba
Tajni dosije CIA: Hitler je bio gay, njegova seksualnost bila izvor frustracija
telegraph.co.uk / Adolf Hitler

Adolf Hitler je neko vrijeme živio u gay hostelu u Beču, tvrdi profil koji je CIA sastavila o nacističkom vođi. Godine 1943. nastao je dosije namijenjen tadašnjem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država - Franklina D. Roosevelta, u kome se navodi da je Hitler u isto vrijeme bio “homoseksualac i heteroseksualac”.

U dosijeu, koji ima 70 stranica, tvrdi se da je Adolfa Hitlera kasnije seksualno privlačio i njegov zamjenik, Rudolf Hess, koji je, navodno, bio poznati transvestit.

Izvještaj je sastavio antropolog Henry Field, odabrani član posebne ekipe stručnjaka koju je sastavila Bijela kuća kako bi “iskopali” bilo kakvu vrstu informacija o najviše rangiranim njemačkim oficirima, posebno o Hitleru.

Dosije “pokriva” sve detalje “Hitlerove biografije”, od njegovog obrazovanja, preko opsesivnosti oko ishrane, načina ophođenja, najdraže muzike, do toga kako je radio i pripremao svoje govore.

Detaljno se bavi i analizom Hitlerove seksualnosti u vrijeme dok je živio u Austriji, u svojim ranim dvadesetim, i bezuspješno pokušavao da se probije kao slikar, piše Express.hr.

Poznato je da je Hitler, od 1910. do 1913. godine, stanovao u hostelu za muškarce u ulici Meldemanštrase u Beču, gdje su se održavale homoseksualne orgije. Napustio je hostel kako bi se odselio u Njemačku, nakon što mu je dodijeljeno očevo nasljedstvo.

OSS, služba koje je u vrijeme Drugog svjetskog rata bila preteča današnje CIA, navodi da je “hostel imao reputaciju mjesta gdje su stariji muškarci tražili mlađe u potrazi za homoseksualnim užicima”.

Informacije o Hitlerovoj seksualnosti dao je i Ernst Sedgwick Hanfstaengl, koji je dvadesetih i tridesetih bio Hitlerov prijatelj i čovjek od povjerenja. Vremenom, on je prestao da bude Hitlerov miljenik. Pobjegao je u Veliku Britaniju, pa je odande otišao u SAD odakle je i bio po majci. Tada je počeo da radi pomenuti tim stručnjaka Bijele kuće, kome je davao informacije o Hitleru i njegovoj ekipi.

Izvještaj kaže da je Hitlerov afinitet prema Rudolfu Hessu bio sve jači i vrlo vjerovatno se “graničio sa seksualnim osjećanjima”, nakon što su dvadesetih zajedno završili u zatvoru.

Prema izvještaju, to je dodatno dobilo na težini kada se saznalo da su homoseksualci iz hostela Hessa zvali “gospođa Ana”, da je on bio veoma otvoren po tom pitanju i da je bez kompleksa odlazio na balove odjeven u “žensku odjeću”.

Hitler je u dokumentima opisan kao “sadomazohistički tip muškarca sa jako izraženom homoseksualnom crtom”.

Navodi se da iako je pravi Adolf Hitler potpuno neuhvatljiv dijagnostičarima, postoje određeni indikatori koji navode na to da je njegova seksualna situacija bila izvor nevjerojatnih frustracija”, navodi u dosijeu OSS-a. Više pročitajte na piše Express.hr.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije