Taj čudni svijet: Britanka rodila sopstvenog brata

Radiosarajevo.ba
Taj čudni svijet: Britanka rodila sopstvenog brata
Tridesetogodišnjakinja iz Velike Britanije postala je prava internet senzacija, nakon što je objavljena vijest da je rodila sopstvenog brata.

Riječ je o Katherine koja je, kao surogat majka, svojoj majci rodila šesto dijete, sina Caspiana

"Ja sam njegova biološka majka i zaista sam ga volim, ali na način kako volim svoju rođake. Nikada ga nisam smatrala svojim, čak ni tokom trudnoće. On je uvijek bio mali majčin sin", kaže Katherine, prenosi britanski Telegraph.

Inače, Caspian je rođen u maju 2016. godine, ali cijela čudna priča počinje dvije godine ranije, kada je Jacky upoznala svog novog muća. Njih dvoje su žarko željeli da imaju zajedničko dijete, no nikako to nisu mogli postići. Tada je njen novi partner predložio da pronađu surogat majku, a vrlo brzo njena kćerka se ponudila da to bude ona.

"I moj muž Sam me podržao u naumu da svojoj majci budem surogat majka, iako me ispitivao kako se osjećam kada sam zatrudnjela. Ali ja sam osjećala da je to ispravna stvar. Svi smo bili tužni nakon što je moj otac preminuo i onda sam željela vratiti malo radosti u svoju porodicu", ističe Katherine.

Vrlo brzo mnogi građani Velike Britanije, nakon što je ovaj slučaj postao dostupan javnosti, počeli su osuđivati takvo iskorištavanje medicine, te smatraju kako je neprikladno da kćerka svojoj majci rađa djecu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije