Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u WC-školjci, pojeo je pas...

Radiosarajevo.ba
Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u WC-školjci, pojeo je pas...
Životi brojnih holivudskih zvijezda završili su tragično.

No neki od njih skončali su i na veoma bizarne načine da se o njima i dan-danas priča.

Glumica Peg Entwistle bacila se s prepoznatljivog znaka Hollywooda nakon što je njena karijera krenula silaznom putanjom 1932. godine kada je izbačena iz serijala RKO: 13 žena. 

"Žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila mnogo prije, poštedjela bih sebe i druge boli", napisala je glumica koja se je bacila sa slova H izgubivši iza sebe cipelu.

hollywoodland_wikipedia.jpeg - Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u wc-školjci, pojeo je pas...

Romantičnog zavodnika iz filmova Ramona Navarru ubila su dvojica huligana u njegovom domu. Navarra se je opijao zbog brojnih problema koje su mu stvarale društvene stigme jer je bio homoseksualac i katolik. Ubila su ga dvojica muškaraca kojima je platio za seks, a koji su ga ubili jer su mislili kako Navarro ima mnogo novca skrivenog u kući koji su željeli ukrasti. Nakon što su ga ubili u njegovim ustima ostavili ogroman dildo koji mu je 45 godina ranije poklonio Rudolph Valentino.

ramon_navarra_wikipedia.jpeg - Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u wc-školjci, pojeo je pas...

Aktivista James Hoffa i član organizirane kriminalne grupe smatrao se nestalim 1975. godine. FBI ga je godinama bezuspješno pokušavao pronaći. Iako njegovo tijelo nikada nije pronađeno, Hoffa je proglašen mrtvim.

james_hoffa_wikipedia.jpeg - Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u wc-školjci, pojeo je pas...

Zvijezda nijemog filma Marie Provost počela se opijati nakon što je njena karijera doživjela krah jer nije mogla prijeći u zvučne filmove zbog snažnog naglaska iz Bronxa. Njeno tijelo pronađeno je napola pojedeno u njenom stanu, a utvrđeno je da nakon što je pala u alkoholnu komu, njen izgladnjeli pas je pojeo njeno tijelo. 

marie_provost_prtscr.jpeg - Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u wc-školjci, pojeo je pas...

Smrt jedne od slavnih meksičkih izvođačica burleske je možda i najbizarnija. Lupe Velez pronađena je mrtva u svom domu s glavom u WC-školjci, doslovno utopljena u njoj. U svojoj oproštajnoj poruci je napisala kako je očajna nakon što ju je napustio otac njenog djeteta, a nakon toga je uzela veliku dozu sedativa. Pretpostavka je kako joj je postalo mučno, pa je išla na WC povraćati, no naposljeku je izgubila svijest i utopila se.

lupe_velez_wikipedia.jpeg - Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u wc-školjci, pojeo je pas...

Glumac Vic Morrow preminuo je na filmskom setu Zone sumraka reditelja Stivena Spielberga. On je snimao scenu s helikopterom koji nisko leti, a on mu je slučajno odrezao glavu. Spielberg te pilot Dorset Wingo na sudu su bili osumnjičeni zbog ubojstva iz nehata, ali su kasnije oslobođeni.

Natalie Wood preminula je nakon što se navodno napila i pala s jahte. Iako je slučaj nazvan nesrećom, postojale su indicije da su je njen suprug Robert Wagner, te prijatelji koji su im se pridružili na brodu Chrisopher Walken i Dennis Davern, gurnuli s broda.

natalie_wood_wikipedia.jpeg - Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u wc-školjci, pojeo je pas...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije