Svi su zbunjeni: Ko je ovdje mama, a ko kćerka?

Radiosarajevo.ba
Svi su zbunjeni: Ko je ovdje mama, a ko kćerka?
Foto: Instagram / Rajan često dolazi u neprijatne situacije

Amerikanka Rajan Gill (50) iz Coventryja kaže da mnogi misle kako je čak 30 godina mlađa, a kada kupuje alkoholna pića, traže je da pokaže ličnu kartu.

I nisu samo blagajnice zbunjene njezinom dobi, stranci često misle da je tri desetljeća mlađa nego što je zapravo, raspituju se jesu li joj kćeri Jasmine (19) Neelam (25) zapravo sestre, prenosi unilad.co.uk.

Mama troje djece rekla je da, iako joj laska pažnja, njezinoj djeci uvijek je neugodno kada se nađu u takvoj situaciji s njom.

"Kćeri je obično sram kad me netko pita jesam li im sestra, ali mislim da je to ogroman kompliment. Dobro se osjećam zbog toga", kaže Rajan.

Uz to, čak su joj i stranci na društvenim mrežama otkrili da ne vjeruju da stvarno ima toliko godina, pogotovo kada shvate da ima dvije odrasle kćeri.

Jednom su Rajan čak zamolili za ličnu kartu kada je kupovala lak za radijatore, za što se u SAD-u treba imati više od 16 godina.

"Ludo je što još uvijek moram nositi svoju ličnu kartu jer nikad ne znam kada će me nasumično pitati u supermarketu jesam li dovoljno stara da kupim bocu vina. To je kompliment, ali vrlo neugodno. Mislim da postoji veliki pritisak na mlađu generaciju da izgleda starije od svojih godina. Društvene mreže igraju veliku ulogu. Stavljaju se fileri, nosi puno šminke, pa su onda neki, poput ovih blagajnika, zbunjeni kada osobu vide uživo. Ne osjećam se kao da imam 50 godina, ali zbog društvenih normi mislite da se ne biste trebali odijevati na neki određeni način ili nositi šminku kad odrastete. Ali samo radim ono što me čini sretnom - otkriva Rajan.

Rajan, koja nikad nije stavila botoks, rekla je da nema tajnu mladenačkog izgleda, umjesto toga kaže:

"Valjda samo imam dobre gene. Trudim se zdravo živjeti, izbjegavam brzu hranu i brinem o koži. Nikad se ne sunčam, pa pretpostavljam da me to dijelom spasilo od bora. Nema šanse da ležim na suncu satima - objasnila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije