Švedski akcioni na parlamentarni način

Radiosarajevo.ba
Švedski akcioni na parlamentarni način

Foto: Zgrada švedskog parlamenta

Švedski parlamentarni zastupnik Per Svedberg na tradicionalnoj božićnoj zabavi zastupnika u parlamentu napio se i upriličio nesvakidašnji incident. Pijani Svedberg je "napao" parlamentarnu kolegicu i zahtijevao od nje "posebnu vrstu koalicije", prenosi Times.

Socijaldemokratski 44-godišnji zastupnik Svedberg je nedavno operisao želudac i prema ljekarskim uputama ne bi smio trebao konzumirati alkohol. Ipak, Svedberg je uspio pretjerati s alkoholom koji mu je "pomutio razum".

Jako pijan, zastupnik je skinuo hlače i počeo juriti parlamentarnu kolegicu po hodniku švedskoga parlamenta. Kolegica se, na kraju, morala zaključati u pisarnicu koja je bila jedino sklonište od pomahnitaloga kolege. Ondje je, dok je čekala pomoć osiguranja, slušala "neparlamentarno" osvajanje i ponude za posebnu vrstu koalicije.

"Znao sam da ne smijem piti alkohol, ali sam ipak pomislio da mi čaša-dvije piva neće naškoditi", rekao je Svedberg koji se sljedećeg dana izvinuo kolegici. Izvinjenje je uvaženo jer je Svedberg inače "uljudan i prijatan kolega".




index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije