Turisti započeli novi "trend" u poznatoj pećini u blizini BiH i napravili smeće

Radiosarajevo.ba
Turisti započeli novi "trend" u poznatoj pećini u blizini BiH i napravili smeće
Foto: Zlatibor.org / Stopića pećina

Jedna od najposjećenijih turistističkih lokacija u Srbiji, čak i uprskos pandemiji koronavirusa, je Stopića pećina, koja se nalazi na planini Zlatibor.

No, veliki broj posjetilaca donio je i neke neprijatne situacije, piše Telegraf.

Naime, u dijelu atraktivne pećine, u koji se sliva Trnovski potok, turisti su počeli bacati novčanice, te su takvim svojim potezima napravili smeće.

"Stopića pećina, odraz našeg sujeverja ili naše (ne) kulture!", navedeno je, uz fotografiju, na Facebook stranici Užice - oglasna tabla.

Tako se u potoku trenutno nalazi veliki broj novčanica od 10, 20, pa i 100 dinara koje su trenutno ništa više nego obično smeće.

Nadležni su napisali obavještenje da se ovako nešto strogo zabranjuje, a svako ko bude uhvaćen da baca novčanice "za sreću" morat će da trpi zakonske posljedice.

Komentari na objavljenu fotografiju novčanica su brojni i uglavnom osuđujući, a bilo je i onih koji su mnoge nasmijali.

"Kuka narod kriza zbog korone!! Evo vam demanta ... Čim se baca ima se", "Sve sitnina, da ima 1000 marka neko bi to počistio", "Videli od jedne budale pa sad počeli svi", "Gde je ovo, ja ću počistiti", bili su neki od komentara.

Međutim, ima i onih koji ne smatraju da rade ništa loše.

"Fontana di Trevi u Rimu. Tamo vam sujeverje ne smeta?", napisao je jedan korisnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije