Sud odlučio: Žena koja je nesretna u braku ne može se razvesti

Radiosarajevo.ba
Sud odlučio: Žena koja je nesretna u braku ne može se razvesti

Tini Owens zatražila je razvod od svog dugogodišnjeg supruga Hugha Owensa (80), s kojim je provela 40 godina.  Za isti je slučaj 68-godišnjakinja već dva puta bila na sudu, ali se žalila na, kako kaže, sučevu nelogičnu odluku da ne prihvati njezin zahtjev za razvodom.

Tini (68) je željela da se razvede od supruga zbog toga što je nesretna. Vrhovni sud je odbio dozvolu za razvod od njenog supruga Hugha kojiuporno odbija da se razvedu. Advokat gospođe Owens je naveo da je ona devastirana zbog te odluke i da joj to neće dati da napreduje dalje u životu, piše BBC.

Par je u braku od 1978. godine i imaju dvoje djece. Gospođa Owens je rekla da o razvodu razmišlja još od 2012., a iz zajedničkog doma je otišla 2015.

"Kakav razvod, ionako imamo još nekoliko godina života", kazao je Hugh Owens.

Barrister Hamish Dunlop, koji je predstavljao gospodina Owensa, rekao je da je Vrhovni sud presudio korektno. Prema jednom sucu Vrhovnog suda "nesretan brak" nije razlog za razvod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije