Studentkinja zapela na trećem pitanju: Nije joj pomogao joker, ali jeste Tarik

Radiosarajevo.ba
Studentkinja zapela na trećem pitanju: Nije joj pomogao joker, ali jeste Tarik
Foto: Printscreen / Detalj iz sinoćnjeg kviza

Lucija je odustala na pitanju ‘Kojem je našem novinaru Jorge Mario Bergoglio bio profesor na studiju?’

U 6. emisiji kviza “Milijunaš” predstavilo se šestero kandidata, a najbrži prst imala je Lucija Grabovac, 19-godišnja studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Na prva dva pitanja uspjela je odgovoriti sama, a na trećem joj je Tarik priskočio u pomoć.”Koja je stara narodna igra osobito popularna u krajevima Zagore i Hercegovine?”, glasilo je pitanje koje joj je zadalo muke, no voditelj se sjetio stihova pjesme “Kamen, krš i maslina” i tako joj sugerirao da je točan odgovor “kamena s ramena”.

Na pitanju za 4.000 kuna Lucija se za pomoć obratila publici koja je znala odgovor. Nakon toga joj je probleme zadalo pitanje o pjesmi Prljavog kazališta: “Tko je“ odrastao uz ratne filmove u boji, uz česte tučnjave u školi, uz narodne pjesme pune boli?”. Tarik joj je pomogao i rekao joj čija je to pjesma, no naziv hita nije znala. Posegnula je za jokerom “zovi” i nazvala prijateljicu koja joj je rekla da je točan odgovor pjesma “Sretno dijete”.

Svoj posljednji joker “pola-pola” iskoristila je na pitanju za 32.000 kuna koje je glasilo: “Kojem je hrvatskom novinaru Jorge Mario Bergoglio bio profesor na studiju?”. Tačan odgovor je bio novinaru Dragi Pilselu. Prije nego li je napustila kviz Tarik joj je rekao da se iza imena profesora krije papa Franjo. Lucija je naposljetku odustala i kući otišla sa 16.000 kuna.

Sljedeći takmičar bio je sportski novinar Vladimir Zrinski iz Zagreba. On je bez problema prešao prvi prag, a publici se za pomoć obratio na sedmom pitanju koje je glasilo: “Ženke sišu krv stoci i ljudima, a mužjaci se hrane cvjetnim sokovima. Tko su oni ako nisu komarci?” Zahvaljujući jokeru, Vladimir je točno odgovorio – obadi. Joker “pola-pola” iskoristio je na pitanju “U kojoj filmskoj komediji Hugh Grant ne glumi dobricu?” i odgovorio točno: Dnevnik Bridget Jones. Na pitanje za 32.000 kuna, “Koji je grad dao sportaše Tovu Stipančića i Macu Maradonu?”, ponudio je točan odgovor – Duga Resa. Prijatelja je pozvao u pomoć na pitanju “Čija je prva pjesnička zbirka najprije štampana na ćirilici?”. On mu je rekao da je točno Matoševa, ali je odgovor ipak bio Ujevićeva. Tako je Vladimir kući ponio 32.000 kuna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije