Studentica upozorava sve vozače: 'Jedan predmet me skoro koštao života'

0
Radiosarajevo.ba
Studentica upozorava sve vozače: 'Jedan predmet me skoro koštao života'
Foto: Screenshot / Jenna Panesar

Zahvaljujući sistemima koji štite putnike u vozilima, smanjene su ozbiljne posljedice nesreća.

Današnji su automobili mnogo sigurniji nego što su bili prije deset godina. No, unatoč poboljšanjima sigurnosnih sustava, ponekad posljedice koje trpe putnici nakon nesreće ovise o sreći ili lošim odlukama.

Mali svakodnevni predmet, naime, može izazvati tragediju. To je poruka koju je javnosti saopštila mlada britanska studentica, koja je preživjela tešku saobraćajnu nesreću. Ona sada poziva vozačice da ne nose kopče za kosu dok voze, a njen je video obišao svijet.

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Jeena Panesar, mlada studentica Univerziteta u Derbyju oporavlja se nakon saobraćajne nesreće koju je doživjela 24. januara.

Sada, nakon što se oporavila od povreda, prisjetila se traumatičnog iskustva koje je proživjela i ispričala da joj je kopča za kosu – tako čest predmet na ženskoj kosi - zamalo okončala život.

Doktori Queen‘s Medical Centera u britanskom Nottinghamu potvrdili su da je zbog kopče za kosu koju je nosila u trenutku nesreće zadobila posjekotinu dugu 30 centimetara od lijeve obrve do zatiljka, koja joj je umalo usmrtila.

Sada, mjesecima nakon sudara, htjela je javno objaviti rizik vožnje s kopčom za kosu:

"Želim savjetovati ljudima da skinu svoje kopče prije vožnje, jer sam zabrinuta da bi se to moglo dogoditi drugoj osobi. Imala sam puno sreće, ali ne želim da iko drugi riskira".

@elmotorcom

👀Llevar este accesorio en el coche puede ser muy peligroso 🙅🏼‍♀️ ¡Atento! #pelo #pinza #cars #carsoftiktok #accesoriosdemoda

♬ Clavaito - Chanel & Abraham Mateo

Jeena se ovako prisjetila nesreće: “Kada sam otišla s posla bilo je malo magle, ali odjednom je postala vrlo gusta i vidljivost je bila loša.

Osjetila sam kako se guma ukopala u rupu, a policija mi je kasnije rekla da je to bio jarak. Pokušala sam zakočiti i skrenuti na vrijeme, no izgubila sam kontrolu nad autom i on je otklizao na drugu stranu ceste".

"Auto se prevrnuo, a policija je rekla da se vukao 50 metara po asfaltu", rekla je Jeena. Prvo se onesvijestila, ali dok je došla k sebi, uspjela je napustiti vozilo kroz razbijeni prozor. Vozač ju je spasio prije dolaska hitne pomoći koja ju je u teškom stanju prebacila u spomenutu bolnicu u Nottinghamu, prenosi Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije