Stručnjak otkrio koje bi kovanice kuna i lipa bilo dobro sačuvati jer će mnogo vrijediti

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Inače

Hrvati su jedini južnoslovenski narod koji ima izvorno svoju kunu i to još od najstarijih pronađenih kovanica Banovca iz 1235g i sada je odbacili.

EU

Zbog ulaska u Šengen i prelaska na evro hrvatski turizam će imati veću zaradu od najmanje 1,5 mlrd. E! Evrostart kaže da je Hrvatska po kupovnoj moći preskočila Mađarsku i Slovačku i Rumuniju i Bugarsku, iako je zadnja ušla u EU. Kovanica hrvatskog evra ima Teslu preko šahovnice, ko najvećeg hrvatskog izumitelja, a pored njega piše velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA. Srpska banka se odmah žalila Evropskoj Komisiji, a ona im postavila samo jedno pitanje: Kako to mislite da Hrvati svojataju svog građanina iz svojih Smiljana, vi ga ovde svojatate... tu je bio kraj priče, od tada više ni reči iz Srbije.

@EU

Kovanica hrvatskog evra ima Teslu preko šahovnice, ko najvećeg hrvatskog izumitelja, a pored njega piše velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA. Srpska banka se odmah žalila Evropskoj Komisiji, a ona im postavila samo jedno pitanje: Kako to mislite da Hrvati svojataju svog građanina iz svojih Smiljana, vi ga ovde svojatate... tu je bio kraj priče, od tada više ni reči iz Srbije. Kako je tesla mogao biti gradjanin hrvatske kad ona tada uopste nije ni postojala? Smiljani kao i ostatak like su bili dio vojne krajine u austro-ugarskoj monarhiji, a vojna krajina naseljena iskljucivo srbima. Pitaj mariju tereziju ako meni ne vjerujes. Osim toga, sam tesla se uvijek izjasnjavao kao srbin, kao hrvat nikada, sto je najvaznije. Na teslinom spomeniku na nijagari fino pise da je bio srbin i amerikanac, ni traga ni glasa o nekim laznim hrvatima. Da ne govorim da mu je otac bio pravoslavni pop spc-a, a vasim katolickim popovima nije dozvoljeno da se zene i da imaju djecu, osim kad siluju nevinu djecicu po vatikanu, pa ih onda vas papa pomiluje.

@inace

***

/ Najnovije