Tokom leta: Stjuardesa podojila bebu koja je neutješno plakala

Radiosarajevo.ba
Tokom leta: Stjuardesa podojila bebu koja je neutješno plakala
Foto: Daily Mail / Patrisha Organo je pomogla i podojila bebu koja je neutješno plakala

Da dobrota još uvijek postoji, dokazuje i ova priča. Kad je 24-godišnja stjuardesa Patrisha Organo taj dan dolazila na posao, nije ni slutila da će preko noći postati globalno poznata. Ona je pomogla jednoj mladoj mami čije je dijete neutješno plakalo tokom leta.

"Čim sam čula djetetov plač, znala sam da postoji način da pomognem. Kad mi je majka rekla da je na put otišla bez adaptiranog mlijeka, a znala sam da na avionu nema nijedne druge majke, bilo mi je jasno što mi je činiti", rekla je Patrisha.

"Znala sam da joj mogu ponuditi svoje mlijeko budući da i sama dojim svoju 9-mjesečnu bebu", priča stjuardesa. Majka kojoj je pomogla nije joj se mogla zahvaliti riječima, koliko je bila sretna. Prethodnu je noć, naime, provela s djetetom na aerodromu, piše 100posto.hr.

Majka kojoj je pomogla zahvalila joj je nakon svega od srca.

"Znala sam da će taj let za mene biti poseban i prije no što smo uzletjeli. Taman sam dobila promociju, ali nisam mogla ni slutiti što me čeka. Zahvalna sam na tome što sam imala dovoljno mlijeka da pomognem drugoj majci u nuždi", zaključuje 24-godišnjakinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije