Stiže prvi retrogradni Merkur u 2021. godini, evo šta možete da očekujete

0
Radiosarajevo.ba
Stiže prvi retrogradni Merkur u 2021. godini, evo šta možete da očekujete
Foto: Pixabay / Ilustracija / Horoskop

Prvi retrogradni planet u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodolije od 30. januara do 21. februara Na početku svoje vladavine, ovaj retrogradni Merkur prvo će vas inspirirati, a zatim odvesti u polje neizvjesnosti i nesigurnosti.

Važne odluke odložite za kraj februara kada Merkur krene direktno. Budite iskreni i otvoreni, ma koliko istina bila bolna donijet će više blagodati nego laž.

Retrogradno kretanje planeta podrazumijeva njihovo kretanje unazad, a ovaj aspekt najčešće donosi neprilike, prepreke, izazove, povratak sjena iz prošlosti i neželjene vibracije.

Važno je da u retrogradnom periodu usporimo korak i ponovo procijenimo put kojim hodamo, piše Atma.hr.

Retrogradna faza planeta odvija se u ciklusima – za svaki planet kretanje je drugačije, a najsnažniji utjecaj ima Merkur u retrogradnoj fazi.

Nemojte se iznenaditi ako u retrogradnom periodu postanete osjetljiviji, stidljiviji i nesigurniji. To je period koji nas testira, ali istovremeno i uči važnim životnim lekcijama na teži način.

Prvi retrogradni planet u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodolije od 30. januara do 21. februara.

Na početku svoje vladavine, ovaj retrogradni Merkur prvo će vas inspirirati, a zatim odvesti u polje neizvjesnosti i nesigurnosti.

Očekuju vas poteškoće u iskazivanju osjećaja, moguće su i uloge žrtve, a životne situacije počinju se sve teže kontrolirati.

Moguće je da ćete se željeti osamiti i povući u svijet vlastitih misli.

Očekuju vas teškoće i strahovi kada je riječ o poslu i novcu, ali ne odustajte od svojih ciljeva!

Astrolozi preporučuju da u ovom periodu ne kupujete telefone, računala, TV ili kućne aparate, jer su moguće komplikacije i kvarovi u polju tehnologije.

Također, važne odluke odložite za kraj februara kada Merkur krene direktno.

Budite oprezni – tajne možete gurnuti pod tepih, ali one će se ubrzo pojaviti na površini.

Zato budite iskreni i otvoreni, ma koliko istina bila bolna donijet će više blagodati nego laž.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije