Stare dobre društvene igre idealna zabava poslije online nastave

Radiosarajevo.ba
Stare dobre društvene igre idealna zabava poslije online nastave
Foto: Facebook / Igračke u Jugoslaviji

Izolacija mnogima teško pada, posebno djeci koja ne mogu potpuno da shvate zašto ne idu u vrtić ili školu, zašto ne mogu da izađu u park i da se druže, voze bicikl, romobil.

Nije lako ni roditeljima.

Da bi svima bilo zanimljivije, sjetimo se vremena kada smo se zabavljali uz stare dobre društvene igre. Neke od njih rado pamtimo i sigurno imamo kod kuće.

Zabavne su, a edukativne. Idealne su za odmor poslije online nastave. Ovo su samo neke od njih:

1. Kaladont

Ova igra je prilično stara. Prvi kaže jednu riječ, a idući mora reći riječ koja počinje na slog kojim je prethodna završila. Na primjer, prvi kaže riječ stolica, a idući igrač mora reći riječ koja počinje slogom –ca. Cilj je da nikad ne završite riječ slogom -ka. Ako to učinite, idući na redu izgovorit će riječ 'kaladont' i izgubili ste.

2. Pametna geografija

Napravite tablicu na papiru, popišite kategorije - država, grad, selo, rijeka, planina, ime, životinja, predmet. Izaberite jedno slovo i upišite u sve kategorije naziv koji počinje na to slovo. Pokušajte se sjetiti onoga što se drugi neće i dobićete više bodova.

3. Pogodi ko

Ako nemate istoimenu kupljenu društvenu igru, uzmite papiriće. Zapišite ime i prezime ljudi (može i životinja ili predmeta, ako se tako dogovorite) pa razmijenite papiriće. Zalijepite ih na čelo i zabava može početi. Pogađajte ko je ko.

4. Pantomima

Neka dječica izmisle pojmove pa ih rukama i nogama pokušaju dočarati odraslima. Nemojte zaboraviti na štopericu kojom ćete ograničiti vrijeme.

5. Istina ili izazov

Ova zabavna igra bila je najpopularnija na dječjim rođendanima. Zanimljiva je jer puno toga možete naučiti o drugima, a i dobro se nasmijati.

6. Čovječe ne ljuti se

Gotovo svako je ima kod kuće, a u njoj mogu da učestvuju svi, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije