Starački dom u Tajvanu morao se izviniti, jer je korisnicima doveo - striptizetu

3
Radiosarajevo.ba
Starački dom u Tajvanu morao se izviniti, jer je korisnicima doveo - striptizetu
Foto: PrtScr / Izvinjenje nakon 'egzotičnog plesa'

Iz Staračkog doma Taoyuan u Tajvanu uputili su izvinjenje zbog "posebne izvannastavne aktivnosti" koju su organizirali za štićenike.

Naime, dom Taoyuan angažirao je usluge "zabavljačice za odrasle" da priredi predstavu za starije osobe - od kojih su mnoge bile u invalidskim kolicima. 

U nastavku pogledajte zbog čega su članovi osoblja u međuvremenu objavili da im je 'jako žao':

Starački dom objasnio je da je njihov izbor da unajme striptizetu za štićenike bio "samo proslava Jesenjeg praznika".

Praznik sredine jeseni, poznat i kao Mjesečev festival, tradicionalni je festival koji se slavi u kineskoj kulturi i slavi žetvu pšenice i riže u sezoni. Snimku je snimio jedan od gostiju i postavio je na društvene mreže - gdje je brzo stekla viralni status.

Videozapis počinje tako što striptizeta leži na podu ispred starije osobe i širi noge. Zatim ustane i počinje tzv. "ples u krilu" korisnika - koji sjedi u svojim invalidskim kolicima.

Aplauzi i ohrabrenja članova osoblja mogu se čuti uz muziku koja svira u pozadini.

Plesačica potom skakuće ​​gore-dole ispred starca neposredno prije nego što joj on dodirne grudi - što rezultira erupcijom smijeha i klicanja okupljenih. Uz smijeh, egzotična izvođačica potom je prekinula "ples" i penzionera poljubila u vrh glave.

Oprez za penzionere u BiH: Omame ih masažerima pa uzimaju novac

Oprez za penzionere u BiH: Omame ih masažerima pa uzimaju novac

Nakon što je isječak postao viralan, državna ustanova za penzionisano vojno osoblje našla se na udaru kritika i nakon toga objavila izjavu isprike o tome.

Pisalo je: "Namjera događaja bila je zabaviti stanovnike i razveseliti ih. Jako nam je žao zbog uvrede koju smo nanijeli."

Glasnogovornik ustanove također je rekao da su određeni pokreti plesačice bili 'previše entuzijastični i vatreni' te da bi trebali biti 'oprezniji' pri planiranju budućih događaja.

Stotine su od tada na društvenim mrežama komentirale svoje stavove o tom pitanju.

Jedan korisnik Facebooka branio je odluku staračkog doma: "Ne daj Bože ovim muškarcima da imaju posljednju interakciju s oskudno odjevenom ženom prije njihove smrti koja se brzo približava."

Drugi je ponovio tu tezu, skrećući pozornost na očito uživanje korisnika u predstavi: "Ne znam, čini se da djed uživa. Također se čini da su svi ostali pljeskali rukama. Kažem, neka uživaju."

Međutim, drugi su tu situaciju brzo nazvali neprikladnom.

Jedna je osoba napisala: "Stvarno! Zašto bi mislili da bi ovako nešto bilo prikladno za sve u ovoj publici?"

"Ovo je glupo i smiješno. Kako bi bilo da se prema njima ponašate dobro i dostojanstveno, s poštovanjem i čašću", ustvrdio je četvrti.

Šta vi kažete?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije