Šta mislite: U kojim smjerovima smije da se kreće plavi automobil?

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

xy

E svasta...br3 samo u smjeru A, treba vam hitno vozacke oduzet i bacit u kantu.

mnb

Plavi ide prvi desno jer je najblizi slovu A... ovi drugi nek ideu gdje hoce, ionako nisu prvi.

Neko iz mase

Broj 4. Lijevo ne može.

BBB

Tačan odgovor je pod 4 . Plavi auto je već prestrojen u desnu traku koja ga može odvesti i pravo, a ne samo desno !

Nadimak...

Tačan odgovor je pod 4 . Plavi auto je već prestrojen u desnu traku koja ga može odvesti i pravo, a ne samo desno ! ka BBB Treba ti oduzeti vozačku...ne vidiš znak da ne smije pravo ili si toliko glup do boli?

Dandy

Tačan odgovor je pod brojem 8

Odgovor

Kao prvo obavezni znak je prekrizen tako da nema nikakvu vaznost kao drugo ljevo nemoze jer dva automobila koja stoje na ljevim trakama u ovom slucaju imaju prednost u odnosu na plavo vozilo posto ako bi plavi isao ljevo sjekao bi putanju crvenom sto je ne dozvoljeno posto ljevo imaju samo dvije trake znaci ostaje pravo i desno koliko ja imam iskustva

/ Najnovije