Šta kaže horoskop: Ko uvijek gleda sebe, a ko prvi dolazi u pomoć

0
Radiosarajevo.ba
Šta kaže horoskop: Ko uvijek gleda sebe, a ko prvi dolazi u pomoć
Foto: IMDb / Ilustracija

Svaki horoskopski znak ima svoj vlastiti način nošenja s nevoljama.

U prvom horoskopu pročitajte zašto su neki znakovi toliko oprezni i staloženi, dok drugi srljaju ravno u plamen. U drugom horoskopu, saznat ćete šta astrolozi kažu - kakav je ko "čovjek čovjeku". 

Razlikuju se po otvorenosti i odanosti, te načinu kako postupaju s neprijateljima – kao osvetoljubiva zlopamtila ili opušteni praštaoci.

Obilježavanje 31. godišnjice stradanja u Ahmićima: Građani krenuli na Put istine i sjećanja

Obilježavanje 31. godišnjice stradanja u Ahmićima: Građani krenuli na Put istine i sjećanja

KAKVI SU U NEVOLJI?

Ovan

Uvijek prvo gleda kako će izvući svoju glavu, a ostali neka se snađu kako znaju i umiju. Srlja, jer je neustrašiv pa ako ga netko napadne, fizički će se obračunati – na licu mjesta. Poslije se kaje, ukoliko je pretjerao, ali mora se barem posvađati. Ako se sam uvalio u nevolju, ne podnosi poraz i na sve će se načine non-stop pokušavati "vratiti u sedlo". Ako zbog drugih upadne u nevolju, svađa se i raspravlja, te se suprotstavlja šefu ili "glavnom krivcu", ma koliko on bio moćan ili jak.

Bik

Zna namirisati opasnost, ne ulijeće u nevolje lako i uvijek pravi odstupnicu, da bi se izvukao ako "kola krenu nizbrdo". Ne zalijeće se, pogotovo ne u poslu, jer voli osjetiti drugu stranu, da bi znao kako da se postavi. Ako je u poslovnoj nevolji, diskretno vuče konce iz pozadine preko nekog utjecajnog, na položaju, tko će se zauzeti za njega ili pobjegne na bolovanje, a kad ima ljubavne probleme, često jede "na živčanoj bazi".

Blizanci

Izvlači se iz svake, pogotovo neugodne ili nezgodne situacije. Mozak mu radi "tristo na sat", munjevito reagira, čim osjeti opasnost, uvijek ima nekog "asa u rukavu". Intuitivno predosjeća što od koga može očekivati, pa na vrijeme šalje SMS povjerljivog sadržaja i onome ko je na njegovoj strani, ali i protivniku pa kad se nađe u nevolji, zna da će ga izvući onaj kome je potrebniji.

Rak

Snalažljiviji nego što izgleda, iako se "peca" na sentimentalnost kako bi dobio na vremenu, dok smišlja kako da se izvuče iz nevolje. Izlaz traži u piću, hrani ili kod šefa. Ali, ako mu on ne pomogne, napravit će spletku i optužiti kolege, pa će ih iz nekog prikrajka gledati kako se koprcaju u njegovoj mreži. A on će se povući par koraka unazad i čekati da opasnost prođe.

Lav

Lav se vrlo vješto izvlači iz svake nevolje, i to svim sredstvima, bolje reći – ne bira sredstva kako bi se spasio i isplivao. Kad na vidiku ugleda nevolju, i shvati da joj ne može pobjeći, on će angažirati sve ljude koje poznaje, od poštara do privatnog detektiva, ne bi li se što brže izvukao. A budući da, uglavnom, poznaje "glavne face" u gradu, većina mu izlazi u susret, jer Lav uvijek nekome zatreba.

Djevica

Ona je toliko inteligentna da će teško upasti u nevolju, međutim, ako do toga već dođe, izlaz traži na sve strane, ali tako da okolina i ne shvaća pod kolikim pritiskom se Djevica našla. Prelistava popis potencijalnih rješenja u svojoj glavi, a kad treba nekome telefonirati ili vidjeti se s nekim, bira vrijeme i mjesto, iako joj je uvijek lakše da drugog vadi iz nevolje, nego sebe samu. Ako je snađu ljubavni jadi, neće bježati ni od psihologa, ni od astrologa.

Vaga

Ona se prilično vješto izvlači iz nevolje, okreće telefonske brojeve i poteže svoje brojne poznanike i prijatelje, glumi da je sve u redu, iako nije. Mirno gleda protivnika u oči, ali čitavo vrijeme grozničavo razmišlja kako se izvući, vrlo je neugodna na riječima, čak nepopustljiva, kad otkrije ko je kriv za njezine muke. Kad ne uspije milom, ide silom, pa na nepravdu ili nasilje može reagirati ratoborno i oštro čime zna iznenaditi svoju okolinu.

Škorpion

Najveća nevolja za njega je ljubavna, i teško nalazi izlaz iz nje, ukoliko je zaljubljen, a partner mu pravi probleme. Sve druge tobožnje nevolje za Škorpiona su uvijek rješive, pa i kad ne reagira odmah, ne znači da oklijeva ili zazire od rješavanja problema, već bira najlukaviji način da se izvuče. Ako ima problema sa zakonom, unajmljuje najboljeg odvjetnika, ali paralelno provodi i vlastitu istragu o onome ko ga je doveo u nevolju, a takvom se onda ne piše dobro.

Strijelac

Kad se nađe u nevolji, Strijelac odmah u svojoj glavi zavrti svoj krug "veza i vezica" kojih, naravno, ima na sve strane. Samo treba odabrati pravi broj (mobilni, službeni ili kućni) osobe koja će mu pomoći i pravi trenutak kada će je pozvati. Sve ostalo je dio "procedure" koja Strijelcu u ruke stavlja "čarobni štapić" kojim se uglavnom izvlači iz nevolje, bilo da ima problema s prometnom policijom ili dobivanjem vize za inostranstvo.

Jarac

Nema te nevolje iz koje se praktični Jarac neće izvući, jer mu mozak savršeno funkcionira u kriznim situacijama kad on postaje i sam svoj odvjetnik, spasilac i savjetnik.

Spreman je mnogo otrpjeti, samo da nikoga ne moli za uslugu, a one koji mu bez pitanja pomognu, Jarac nikad ne zaboravlja. Poraz podnosi stoički, ali kao «stara čekalica» čeka i – dočeka svojih pet minuta, kad će ignorirati one koji su se ogriješili o njega.

Vodolija

Iako djeluje nonšalantano, a ponaša se kao da će bez njega sve stati, Vodenjak intenzivno razmišlja kako da se izvuče iz nevolje, uglavnom financijske, jer je za njega to najveća nevolja. Brzo od nekog posuđuje novac, dok ne prebrodi krizu, ipak: partner koji ga dobro poznaje, natjerat će ga da "puzi", kako bi se izvukao iz ljubavnog kaosa koji obično sam izaziva.

Ribe

Njene reakcije, kad se nađe u nevolji, znaju biti nepredvidive, od nervoze i depresivnog raspoloženja, preko blage histerije, pa do prave panike. Iako se nikad ne zna kako će reagirati, Ribe nalaze izlaz iz nevolje mnogo brže nego drugi znakovi, jer djeluju izgubljeno, izazivaju sažaljenje i bude potrebu u drugima da im pomognu. Često je to njihova taktika, ali uglavnom se umiju izmigoljiti i zavarati tragove ili se pritaje uz piće s društvom, dok opasnost ne prođe.

KAKAV STE "ČOVJEK ČOVJEKU"

Ovan

Ovan je impulzivan i pravdoljubiv (ne podnosi prljavu igru) pa će na licu mjesta pritrčati u pomoć čovjeku u nevolji, ma ko to bio. I tako stječe prijatelje, mada baš nema previše živaca za one koji su ophrvani nekim kroničnim problemima. Uvijek spreman pomoći, stvorit će se tamo gdje je potreban ako ga prijatelj pozove, a kako je snalažljiv, spretan i duhovit, svoj nepresušni entuzijazam obavezno prenosi i na druge.

Bik

Bik se sporo zagrijava, ali se sporo i hladi, pa kad on nekome postane prijatelj, to je takoreći za sva vremena – pouzdan je, vjeran i, naravno, posesivan. Nemojte mu se zamjerati pričajući mu o nekim drugim i boljim prijateljima od njega, jer mu je teško podnijeti pomisao da vam može biti ljepše s drugima, a da njega nema u tom društvu. Prijatelje cijeni po načinu na koji reagiraju kad njemu ustreba pomoć, čak i ako ništa ne mogu učiniti u tom trenutku.

Blizanci

Iako ima dosta prijatelja, on se uglavnom oslanja na samog sebe, jer misli "tristo na sat". Zbunjuje svojim racionalnim pristupom u svakoj prilici i na svakom mjestu, jer uvijek ima krajnje logična i prihvatljiva rješenja za one koji traže pomoć od njega. Zabavlja ga stupati u kontakte, ležerno, neobavezno, lako, ćaska i prikuplja informacije koje će možda dobro doći baš nekom njegovom prijatelju, ali isto tako mogu biti upotrijebljene i protiv neprijatelja. Opasan igrač, bilo da vam je prijatelj ili neprijatelj.

Rak

Ne daje vam izravno do znanja da ste mu potrebni, već okoliša i očekuje da između redova pročitate kakav problem ima. Ako mu ne pomognete kad je njemu potrebno, veliko je zlopamtilo i čeka trenutak kada će vas podsjetiti na to. Zbog promjenjivih raspoloženja, nesiguran kao prijatelj, jer nikad ne znate pod čijim će utjecajima i kada popustiti njegov oklop. Lakše i bolje će razumjeti, nego pomoći, pa mu svoj problem prepričajte kao da je problem neke druge osobe – tada može biti objektivan.

Lav

Jako voli pomagati, jer je velikodušan i godi mu tuđa zahvalnost, iako nikada ne inzistira na njoj, niti zamjera prijateljima koji su to zaboravili. Više voli pomoći drugom, nego sam ovisiti o nečijoj pomoći, pa makar bila i od dobrih prijatelja. Samopouzdanje, zbog profesionalne satisfakcije, i novac, daju mu osjećaj moći i utjecaja čak i prema ljudima koje vidi prvi put u životu, ali se nikad njima ne razbacuje, jer muški Lav je uvijek džentlmen, a žena – lafica.

Djevica

Teško da ćete nju iznenaditi ako joj se požalite na nepravdu koja vam je učinjena ili na nešto što ne možete riješiti, jer Djevica je uvijek spremna da se uhvati ukoštac s bilo čim ili s bilo kim. Isključuje emocije (što vam na prvi pogled može djelovati surovo), pažnju fokusira na vaš problem, pa nepogrešivom logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mjesto. I stvar je riješena. Neprocjenjiva kao prijatelj, a ako vam je neprijatelj – budite uvijek blizu nje.

Vaga

Iako može djelovati površno, Vaga je veliki prijatelj, zato što je rođeni odvjetnik. Ona zna saslušati, zna posavjetovati, jer se ubacuje u ulogu vašeg neprijatelja, pa razmišlja kao on. Doduše, pod uslovom da je ne gnjavite kad ode na "svoje mjesto gdje uživa", ali će sigurno odmah, još dok je pod maskom, početi razmišljati kako da vam pomogne. Mrsko joj je tražiti pomoć od prijatelja, i očekuje da oni to sami ponude, pa često propusti neke mogućnosti i prilike.

Škorpion

Jedno je sigurno – Škorpiona ne treba imati za neprijatelja, a ako vam je prijatelj, računajte na njegovu bezgraničnu odanost i lojalnost. Ukoliko Škorpionu povjerite tajnu ili otvorite dušu, nikada to neće zloupotrijebiti. Kad je iznevjeren, loše se piše onom ko ga je razočarao, jer ne odustaje dok se ne osveti. Treba mu vremena da stekne povjerenje, kako bi nekog prihvatio kao prijatelja od koga uvijek očekuje da poštuje njegovu intimu.

Strijelac

Veliki prijatelj u svakoj prilici, potegnut će sve svoje veze da vam pomogne, ali pazite da mu se ne zamjerite, jer zna biti vrlo nezgodan i osvetoljubiv. Ako tražite savjet od Strijelca, iako bira riječi, on gađa u srž problema, pa se nemojte začuditi ako se osjetite i pomalo povrijeđenim (obično govori ono što misli). Ne može se družiti sa svakim, pomalo je elitist, traži sebi slične i za prijatelje pa zna djelovati snobovski.

Jarac

Kod Jarca morate proći neke testove i provjere (kojih nećete baš odmah ni biti svjesni), kako bi vas prihvatio za prijatelja. Iako drži do forme i i često je rob ukočenih manira, zbog kojih djeluje hladno, kada zatražite pomoć od njega, može vas iznenaditi prisnošću i razumijevanjem (koja je u suštoj suprotnosti s njegovim suzdržanim ponašanjem). Kad jednom raskine prijateljstvo, to je zauvijek, ali treba mu mnogo da do toga dođe. Bolje ga je imati za prijatelja, nego za neprijatelja, jer nikad ne zaboravlja ako ste ga izdali ili prevarili.

Vodolija

Vodenjak je pristran prema prijateljima za koje uvijek ima opravdanje, što god da urade. Prijateljstva sklapa ležerno, bilo gdje i bilo kad, naizgled lako, kao da se s nekim poznaje od ranije. Prilazi nehajno i opušteno, uvijek ima zgodnu temu za razgovor, a kasnije razrađuje područja koja su najzanimljivija. Kad se nađete u nevolji, ne pita koje je doba dana ili noći – stvorit će se tamo gdje vama treba. Priskače u pomoć i nestaje, a zahvalnost niti ne očekuje, jer je u suštini vrlo plemenit.

Ribe

Ribe su rođeni psiholozi, pa nema boljeg ramena za plakanje od njihovog, no izbjegavajte povjeravati im se, ako imate kolege rođene u tom znaku (budite sigurni da će sve o vašim slabostima prenijeti šefu). Suosjećaju sa drugima, ali znaju osjetiti i ono što nosite duboko u sebi, neku tugu ili dugotrajan problem, pa vas time mogu "kupiti" za sva vremena. Kad im se prijatelj obrati za pomoć, uvijek imaju vremena i udubljuju se u njegov problem, dok intuitivno ne pronađu rješenje ili pomoć, piše Atma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije