Sreli se najviši čovjek i najniža žena na svijetu

Radiosarajevo.ba
Sreli se najviši čovjek i najniža žena na svijetu
FOTO: Screenshot / Sreli se najviši muškarac i najniža žena

Najviši čovjek na svijetu, Turčin Sultan Kosen, u Egiptu se susreo sa svojom suštom suprotnosti, najnižom ženom na svijetu, Indijkom Joti Amge.

Kosen, visok nevjerovatnih 251 centimetar, stao je pokraj Amge koja mjeri tek 60 centimetara ispred piramida u Gizi, te su snimili zajedničku fotografiju.

U Egipat su došli na poziv egipatskog odbora za promociju turizma, gdje su učestvovali na konferenciji u Kairu. Kosen i Amge ušli su 2011. godine u Ginisovu knjigu rekorda i od tada nemaju konkurenciju.

Kosen (35) je prvi put za rekord izmjeren u Ankari. Vodeću poziciju na popisu najviših ljudi tada je preuzeo od Kineza Xi Shuna koji je 2005. godine mjerio 233 centimetra, koji je i vlasnik najvećih ruku na svijetu.

Indijka Amge u rekordere je ušla je 2011. nakon što je proslavila 18 rođendan. Trenutno se bavi glumom i vodi šou, stoji na službenim Ginisovim stranicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije