Sportistu skuplje došao taxi od aerodroma do grada, nego avio karta Barcelona - Split

Radiosarajevo.ba
Sportistu skuplje došao taxi od aerodroma do grada, nego avio karta Barcelona - Split
Foto: Slobodna Dalmacija / Naplatilo mi je vožnju od aerodroma u Resniku do grada 600 kuna

Prijatelju moj, što je ovo, ne znam jesi li primijetio moju objavu. Naplatilo mi je vožnju od aerodroma u Resniku do grada 600 kuna (oko 160 KM). Ma jel' to normalno. Jeftiniji mi je bio put avionom iz Barcelone, nego ovaj taksi prijevoz.

Velika osveta konobara: Na nama su zaradili BMW-e, sad neka propadnu

Poslao je to Dario Trojan, nekadašnji vaterpolist, rođeni Korčulanin, koji je, eto, iz svoje Barcelone gdje živi desetljećima stigao malo doma, prvo do Splita, pa će u Korčulu.

Turisti jeli i pili za 1.200 KM, a onda ucijenili osoblje poznatog restorana

Za one mlađe koji ne znaju, Dario je još 80-tih godina počeo igrati vaterpolo u korčulanskom KPK, pa je preko splitskog Mornara i zagrebačke Mladosti otišao u Španjolsku gdje je napravio igračku karijeru, nastupajući za pet klubova.

Naplatilo mi je vožnju od aerodroma u Resniku do grada 600 kuna  - undefined

Foto: Slobodna Dalmacija: Naplatilo mi je vožnju od aerodroma u Resniku do grada 600 kuna

Kasnije je bio i sudija, a sada je poduzetnik, piše Slobodna Dalmacija.

Nije baš da Dario ne zna kako je u Hrvatskoj, kako se kreću cijene, često je tu, zbog poslovnih obaveza i saradnje s HVS-om. Ali ovo ga je šokiralo, u potpunosti.

"Pazi ovo, avionska karta iz Barcelone do Splita me je stajala 75 eura (150 KM), a taksi od Resnika do grada 600 kuna, više od 80 eura (160 KM). Čak sam se mislio i ne platiti, ali kako je mi je izdao račun i to oni fiskalni, onda sam platio. Evo poslat ću ti ga. Znaš da nemaju u taksiju nigdje cjenika, ne znam uopće kolike su cijene, ali mi se ovo čini malo previše. Kome se ovo može prijaviti", nastavlja pričati Dario.

Ispovijest vlasnika apartmana u Hrvatskoj: Kažem vam, nikad nije bilo lošije

Sve je skuplje: Pogledajte razlike u cijenama apartmana širom Hrvatske

Namjeravate ljetovati u Drveniku - evo koliko ćete novca morati izdvojiti!

Malo se i nama čini previše, ova liberalizacija tržišta je trebala donijeti veću konkurenciju, povoljni prijevoz za korisnike. Pa neka i je deset kuna po kilometru, ovaj račun se čini ipak pretjeran.

"Kako objasniti strancu da je to tolika cijena. Ma neće se nitko voziti. Mene je ovo stvarno iznenadilo, stvaramo očajnu sliku turistima, kao da ih jedva dočekamo „oguliti“, ono u startu. Pazi avionska karta je jeftinija, je li oni u rezervoar toče zlato ili gorivo", pita se Dario.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije