Sve je skuplje: Pogledajte razlike u cijenama apartmana širom Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Sve je skuplje: Pogledajte razlike u cijenama apartmana širom Hrvatske
FOTO: Radiosarajevo.ba / Drvenik

Cijene najma turističkih apartmana u ovogodišnjem juna bile su od 2 do 8 posto više nego lani u svim priobalnim regijama, pri čemu je prosječna dnevna cijena najma u Hrvatskoj za sezonu bila oko 67 eura ili 4 eura viša, a najvišu prosječnu cijenu od 79 eura ili 6 eura više nudili su u srednjoj Dalmaciji, javlja Hina.

Najmanje, prosječno oko 50 eura ili i manje, traži seza dnevni najam apartmana u kontinentalnoj Hrvatskoj, dok je to u sjevernoj Dalmaciji oko 64 eura, a u južnoj 68 eura, pri čemu je vidljivo da su u svim regijama, osim u kontinentalnoj Hrvatskoj, prosječne cijene dnevnog najma za nekoliko eura više nego lani.

U junu ove godine se za cijelu sezonu dnevni najam apartmana na Viru nudio za prosječnih 57 eura, u Zadru i Biogradu na moru za 64 i 65 eura, a u Vodicama za 62 eura.

U području sjeverne Dalmacije može se naći apartman za oko 30 eura dnevno, ali cijene praktički u istoj destinaciji znaju biti jako različite, pa je tako prosječan dnevni najam apartmana u Pagu 60 eura, a u obližnjoj Novalji puno više ili prosječnih gotovo 80 eura.

U srednjoj Dalmaciji apartmana ima i po 40 eura dnevno, no prosječna cijena je za cijelu regiju puno viša - 73 eura, dok je primjerice u Splitu 86 eura, u Makarskoj 83 eura, a u Omišu oko 77 eura.

Za južnu Dalmaciju kažu da također donosi velike razlike u prosječnim cijenama dnevnog najma turističkih apartmana, koje se kreću od 60 do 150 eura, pri čemu je najviša ili oko 77 eura u Dubrovniku, a najmanja oko 54 eura na Korčuli.

Istra, Kvarner i Primorje su po prosječnim cijenama dosta slične, odnosno dnevni najam apartmana kreće se od 65 do 75 eura, pa je primjerice u Krku taj najam 71 euro, a u Omišlju čak 75 eura, isto kao i u Puli. U Crikvenici je prosječnih 66 eura, u Novom Vindolskom 65 eura, u Poreču 68, a na Rabu i Rijeci 65 i 66 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije