Splet pet retrogradnih planeta promijenit će vam život iz korijena: Utjecat će na sve znakove

0
Radiosarajevo.ba
Splet pet retrogradnih planeta promijenit će vam život iz korijena: Utjecat će na sve znakove
Foto: Pexels / Horoskop

Zanimljiva pojava trenutno se odvija u sferi astrologije.

Trenutno se nalazimo u periodu kada čak pet planeta prolazi kroz retrogradni hod – Saturn, Hiron, Neptun, Uran i Pluton. Ovaj astrološki fenomen donosi specifične energije koje utiču na sve znakove Zodijaka, pozivajući nas da preispitamo svoje postupke, emocije i smjer u kojem se krećemo.

Retrogradni hod planeta često simbolizuje usporavanje i introspekciju, a svaka od ovih planeta donosi svoju jedinstvenu lekciju.

Bećirović: "Podržavati Ukrajinu znači imati pravno, moralno i historijski ispravan cilj"

Bećirović: "Podržavati Ukrajinu znači imati pravno, moralno i historijski ispravan cilj"

Saturn, planeta discipline i odgovornosti, poziva nas da preispitamo svoja pravila, granice i dugoročne ciljeve. Retrogradni Saturn može nas natjerati da se suočimo sa izazovima u vezi sa karijerom, autoritetom i odgovornošću, podstičući nas da preispitamo svoju izdržljivost.

Hiron, koji simbolizuje rane i iscjeljenje, u retrogradnom hodu otvara stare emotivne rane kako bi nas podstakao na proces dubokog iscjeljenja. Ovo je vrijeme za suočavanje sa bolom iz prošlosti i pronalaženje načina da ga transformišemo u mudrost.

Univerzum ima važnu poruku za 4 horoskopska znaka: Ove sedmice ih čeka nešto posebno

Univerzum ima važnu poruku za 4 horoskopska znaka: Ove sedmice ih čeka nešto posebno

Neptun, planeta snova, iluzija i duhovnosti, u retrogradnoj fazi ruši zablude, otkriva iluzije i pomaže nam da vidimo stvari onakve kakve jesu. Ovaj period može donijeti duhovna buđenja ili osjećaj zbunjenosti, ali nas poziva da pronađemo istinu ispod površine.

Uran, planeta iznenadnih promjena i slobode, u retrogradnom hodu podstiče unutrašnju revoluciju. Možemo osjetiti potrebu za oslobađanjem od starih obrazaca i strahova, kao i želju za promjenom, ali na suptilniji, introspektivni način.

Pluton, planeta transformacije i regeneracije, duboko utiče na našu podsvijest tokom retrogradnog kretanja. Ovo je period kada prolazimo kroz unutrašnje promjene i "smrt" starih obrazaca kako bismo napravili mjesto za nove početke.

Sedmični finansijski horoskop: Ovnovi se moraju strpiti, a ovaj znak će plivati u novcu

Sedmični finansijski horoskop: Ovnovi se moraju strpiti, a ovaj znak će plivati u novcu

Kako utiču na znakove zodijaka

Ovan – Retrogradni Uran i Pluton donose izazove u ličnom rastu i karijeri. Ovo je vrijeme za redefinisanje vaših ciljeva i načina na koji postižete slobodu.

Bik – Uran traži promjene u svakodnevnoj rutini, dok Pluton otvara pitanja vezana za filozofiju života i vjerovanja.

Blizanci – Hiron i Neptun djeluju na vaše odnose s drugima i karijeru. Potrebno je da nađete ravnotežu između duhovnog i materijalnog.

Rak – Saturn donosi introspektivne izazove u vezi sa vašim osjećajem odgovornosti prema porodici i domu, dok Hiron traži iscjeljenje starih rana.

Lav – Uran mijenja vaš pogled na karijeru i životne ambicije, a Saturn vas suočava sa vašim obavezama u odnosima.

Djevica – Retrogradni Neptun i Hiron utiču na partnerske odnose i emotivna iscjeljenja. Potrebna je introspekcija kako biste očistili emotivnu prtljagu.

Spremite se: Mars u Raku preokrenut će život naopačke pripadnicima ova tri znaka Zodijaka

Spremite se: Mars u Raku preokrenut će život naopačke pripadnicima ova tri znaka Zodijaka

Vaga – Saturn i Uran izazivaju promjene u vašem svakodnevnom životu, zahtijevajući bolju organizaciju i prilagođavanje nepredviđenim okolnostima.

Škorpija – Pluton vas vodi kroz duboke transformacije, dok Hiron osvjetljava emotivne rane koje je potrebno iscjeliti.

Strijelac – Retrogradni Uran i Saturn pozivaju na promjene u porodičnim i poslovnim pitanjima. Potrebno je da se suočite sa dugoročnim ciljevima.

Jarac – Vaša vladajuća planeta Saturn, traži ozbiljan pregled vaših ličnih granica, dok Uran poziva na promjene u ličnom izrazu.

Vodolija – Uran i Saturn donose unutrašnje promjene i preispitivanje vaših planova i načina na koji izražavate svoju slobodu.

Ribe – Neptun i Hiron utiču na vašu duhovnost i emotivna iscjeljenja, pozivajući vas da se suočite sa iluzijama i prošlim bolovima, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije