Šok u Engleskoj: Žena u vrtu pronašla stare tunele i bunkere

0
Radiosarajevo.ba
Šok u Engleskoj: Žena u vrtu pronašla stare tunele i bunkere
Foto: Screenshot/TikTok / Ilustracija/Buker i tunel u vrtu

Britanki Rebecci Hobson, baš kao i većini nas, bilo je dosadno za vrijeme 'lockdowna' kojeg je izazvala pandemije koronavirusa.

Ova 34-godišnjakinja kupila je kuću u Kentu prije više od deset godina, susjedi su joj cijelo vrijeme govorili kako 'ima nešto u vrtu', ali ona nije imala volje ni vremena za istraživanje.

Tek kad je svijet stao odlučila je krenuti u akciju. Otkrila je veliko tajno skrovište.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

"Kad smo se uselili u kuću nismo imali pojma da se tu nalazi tajni bunker. Neki od lokalaca kazali su nam kako bi u našem vrtu moglo biti nešto 'ostataka od rata'. Shvatili smo gdje je ulaz, ali nismo htjeli ništa poduzimati.

Tek kad je nastupila dosada zbog života pod ključem krenuli smo istraživati. Pronašli smo stare članke iz novina o ovom skrovištu koje su napravili zbog opasnosti od zračnih napada. Izgradili su ga za žene i djecu, unutra ima još stvari iz 1940-ih", priča Rebecca.

Neočekivani gost u automobilu: 'Prvo sam umro od straha, ali onda sam se uspio pribrati...'

Neočekivani gost u automobilu: 'Prvo sam umro od straha, ali onda sam se uspio pribrati...'

Na početku su mislili kako je riječ o manjem bunkeru.

"Bili smo šokirani veličinom bunkera i tunela! Mislili smo da je izgrađen za nekolicinu ljudi, a doznali smo kako je mogao primiti njih čak 200", priča uzbuđeno Rebecca za Mirror.

Rebecca je snimke iz tunela podijelila na TikToku gdje su prikupile na stotine hiljada pregleda. U bunker su dodali rasvjetu, a ponudili su i lokalnoj školi da povede učenike u 'razgledavanje historije'.

@bexh5

Finding an Air raid shelter in our garden. Part 3 - The video tour. We added the lights to save carrying torches. 😊#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp This video is exclusively managed by Kennedy News and Media. To license or use in a commercial player please contact news@kennedynews.co.uk.

♬ Good Times - Bruno Boe

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije