Šok tvrdnja bivšeg direktora JAT-a: 'Imali smo dva susreta sa NLO-om, letjeli smo iznad Beograda'

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Role

Bilo je još susreta, možda najpoznatiji iznad Crne Gore negdje sredinom 70-tih. Tada su sa Batajnice poslali tada najbolje avione Mig-21 koji su tada bili nadograđeni na najviši nivo. U brišućem letu i pri brzini od 1.7Maha nisu uspjeli presresti objekte koji su nestali iznad jadranskog mora. Tada je cijela PVO mreža u Jugoslaviji bila pod uzbnom.

Role+

Neukrotivi nepoznati leteći objekt pokušali su, prema vlastitim tvrdnjama, dostići jurišno-školskim zrakoplovima N-60 galeb i J-21 jastreb, a kasnije su im u pomoć priskočili i MIG-ovi 21, no njihovi zrakoplovi i kad su postizali najveću brzinu od 1700 kilometara na sat bili su prespori za NLO-e. Pojavljivali su se samo noću. Redovito točno 50 minuta nakon uzlijetanja prvog našeg aviona. MIG-ovi su imali naredbu da obore nepoznatu letjelicu. No, NLO je uvijek letio na rubu nišanskog radara MIG-a. Jurili su ih preko mora, u smjeru Italije. MIG-ovi su u forsažu letjeli 1700 kilometara na sat, nadzvučno, ali nije bilo šanse niti da NLO dođe u domet raketa, a kamoli da mu se MIG približi. Zanimljivo je da su se NLO-i uvijek pojavljivali i nestajali u smjeru mora – prisjetio se general Grahovac. Njegov kolega koji je letio u jastrebu jednom je otvorio vatru iz strojnice, no NLO je postigao brzinu veću od ispaljenog metka. Jedne večeri nepoznata letjelica zaustavila se na visini od 600-700 metara iznad njihova zračnog uzletišta u Titogradu te je snopom svjetlosti obasjala zrakoplove. Piloti JNA su NLO uočili tijekom noćnih letova kad bi se iznenada pojavio te izvodio manevre koje ne mogu izvesti ni današnji najbolji borbeni lovci. Uzletjeli smo po dojavi putničkog JAT-ova boeinga koji je uočio čudne indikacije na horizontu. Tadašnjem zapovjednik 172. puka Zvonki Jurjeviću nestalo je goriva pa se morao vratiti, a ja sam na visini od 4000 metara uočio svjetleći okrugli objekt

Habuhabuhabu

Inače vjerujem u NLO-e, ali u ove ne vjerujem.

/ Najnovije