Snimak rađanja ove bebe postao apsolutni hit u svijetu

Radiosarajevo.ba
Snimak rađanja ove bebe postao apsolutni hit u svijetu
Foto: Facebook / Novorođena beba postala hit

Nevjerovatan trenutak uhvatio je fotograf tokom porođaja u Brazilu kad se beba namrštila ljekarima koje su je pokušavale rasplakati, a fotografija je postala hit na društvenim mrežama.

Isabela Pereira de Jesus rođena je carskim rezom 13. februara u bolnici u Rio de Janeiru. Ljekari često potiču bebe da plaču nakon rođenja jer to pokazuje da im pluća rade. Ali kad je specijalistica za porode potaknula Isabelu da napravi zvuk, beba nije bila impresionirana.

Mama Daiane de Jesus Barbosa angažirala je lokalnog profesionalnog fotografa Rodriga Kunstmanna da snimi njen porođaj, a uspio je uhvatiti i izraz lica bebe koji je brzo postao viralan i pretvoren u mem. 

Fotograf je za brazilski magazin Crescer rekao da je doktorica čak morala reći bebi da zaplače, a ona je napravila ozbiljan izraz lica i zaplakala tek kad je pupčana vrpca bila prerezana.

Novorođena beba postala hit - undefinedFoto: Facebook: Novorođena beba postala hit

Kutstmann je podijelio i seriju fotografija s poroda, ali i video koji je istovremeno snimao.

Ponosna mama kaže da fotografije pokazuju koliko je hrabra njena beba, prenosi Index.hr

“Moje se dijete rodilo hrabro”, rekla je brazilskom listu G1.

“Već je mem. Uvijek nabora čelo pri promjeni pelena i dojenju. Isabela je trebala biti rođena 20, ali već je sama odabrala svoj dan i time pokazala svoju osobnost.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije