Video / Snimak pluća 22-godišnjaka zaraženog koronavirusom

16. 10. 2020. u 09:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu, objavio je na Facebooku snimak kako nekada izgledaju pluća pogođena ovim virusom, kako bi podsjetio ljude koji ne vjeruju u opasnost koju nosi COVID-19 da ona ipak postoji, kao i da vode računa o svom zdravlju.

Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se vidjeti kako je virus razorio pluća mladića koji ima 22 godine. To uništavanje predstavljeno je i grafikonom gdje je u postotcima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je skoro 50 odsto.

Doktori okupljeni u grupu "Udruženi protiv kovida" upozorili su građane Srbije da se očekuje novi val epidemije koronavirusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvijek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra, piše Nova.rs.

Tom apelu pridružio se i dr Žujović, jedan od doktora u grupu Udruženi protiv kovida, koji je još jednom ukazao na neophodnost poštovanja mjera za sprečavanje širenja korone od držanja distance i nošenja maske gde distanca nije moguća.

“Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vrijeme zahtjeva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gdje distanca nije moguća. Javite se svom liječniku ako se ne osjećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mjera, kao što je policijski sat. Ostajte nam zdravi i živi”. poručio je dr Žujović na Facebooku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)