Snimak norveške ministrice zapalio internet: Stala je na pozornicu, pa ostavila sve bez teksta

2
Radiosarajevo.ba
Snimak norveške ministrice zapalio internet: Stala je na pozornicu, pa ostavila sve bez teksta
FOTO: Facebook / Lubna Jaffery

Ovako nešto ne viđa se svaki dan - naime, Lubna Jaffery, 44-godišnja članica Laburističke stranke te ministrica kulture i ravnopravnosti u Norveškoj, koja tu funkciju obnaša od lani, pokazala je golo poprsje na pozornici.

Sve se dogodilo tokom ministričina gostovanja u talk showu "Skeiv Preik", koji je zapravo dio Oslo Pridea.

Jaffery je na spomenutom eventu dobila nagradu "Gay mama 2024", koja se dodjeljuje ženama u javnom prostoru koje srčano brane prava LGBTQ+ zajednice.

Nakon prigodne revije, ministrica je podignula majicu te ponosno pokazala i zatresla golim grudima. Bradavice je prekrila samo ukrasima s resicama, a njezin hrabar potez okupljeni su nagradili gromoglasnim pljeskom.

"Jako sam zahvalna što sam ove godine tokom Oslo Pridea proglašena 'naj gay mamom', glavnom zaštitnicom queer osoba. Ovo je velika čast. Ako želiš dobiti ovakvu nagradu, moraš biti predan(a) i ne shvatati se preozbiljno", rekla je ministrica za norveške medije.

 Norveškom premijeru Jonasu Gahru Støreu (63) potez ministrice nije nimalo smetao.

"Apsolutno je dobro što je pokazala grudi. Lubna je samouvjerena, slobodoumna i divna osoba koja s entuzijazmom prati kulturna događanja širom zemlje", rekao je Støre, a njegovu izjavu je podijelio i Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije