Angelina Jolie ima novu tetovažu i to na zanimljivom mjestu

0
Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie ima novu tetovažu i to na zanimljivom mjestu
Foto: EPA - EFE / Angelina Jolie

Za ovogodišnju dodjelu Tony nagrada, gdje je nagrađena za najbolju producenticu, zahvaljujući mjuziklu 'The Outsiders', 49-godišnja Angelina Jolie 'počastila' se novom tetovažom na svom tijelu. Odjevena u prekrasnu haljinu Ateliera Versace, široki dekolte otkrio je novi trajni crtež i to lastavice u letu.

Ta tetovaža na njoj nije postojala u aprilu ove godine, kada je s Vivienne prisustvovala premijeri mjuzikla, što znači da je tek nedavno napravljena. Koju priču priča ova ptičica za sada nije poznato, no ono što se odavno zna je da svaka Angelinina tetovaža posebna.

Tako u donjem dijelu leđa ima tetovažu velikog zmaja, koja je zapravo rezultat, kako je otkrila, 'jedne lude noći u Amsterdamu'. Godine 2004. je stavila tetovažu u gotičkom stilu s nazivom pjesme njezinog omiljenog benda The Clash, a tu je i tetovaža napisana kmerskim pismom, koji se koristi u Kambodži, a koja je tu da štiti nju i najstarijeg sina Maddoxa od loše sreće.

Novi detalji akcije 'Omerta': Sedam uhapšenih zbog nelegalne trgovine drogom

Novi detalji akcije 'Omerta': Sedam uhapšenih zbog nelegalne trgovine drogom

Tu su i koordinate zemalja u kojima su rođena njena djeca - Kambodže (Maddox), Vijetnam (Pax), Etiopije (Zahara), Namibije (Shiloh) i Francuska (Vivienne i Knox) - ali i koordinate američke savezne države Oklahoma, gdje je rođen Brad Pitt. Ta tetovaža napravljena je na mjestu gdje su bili zmaj i ime bivšeg supruga Billyja Boba Thorntona, a koju je laserom uklonila.

Rimski broj 13 tetovirala je kako bi pokazala da nije praznovjerna, a potom je tetovažu nadopunila i ona je sada VMCMXL, što je zapravo 13. maja 1940. godine, datum čuvenog govora Winstona Churchilla u kojem je rekao 'Nemam ništa za ponuditi osim krvi, truda, suza i znoja'.

Tu je i riječ 'odlučnost' na arapsokom jeziku, ali i još dvije rečenice koje je istetovirala nakon što se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji, prenosi tportal.

Simbolika tetovaže lastavice

Tetovaže lastavica imaju duboko značenje i simboliku u raznim kulturama diljem svijeta. Evo nekoliko tumačenja:

  • Sloboda i neovisnost: lastavice su poznate po svojoj sposobnosti da putuju na velike udaljenosti i vraćaju se kući svake godine. To se obično smatra simbolom slobode i neovisnosti. Pojedinci koji cijene ove osobine mogu odabrati tetovažu lastavice. simbolizirati vlastitu slobodoumnu prirodu.
  • Odanost i predanost: U davna vremena pomorci su vjerovali da će im lastavice, ako se utope u moru, odnijeti dušu u raj. Kao rezultat toga, ove su ptice postale simbol odanosti i predanosti. U današnje vrijeme tetovaže lastavica predstavljaju i duboku odanost voljenima.
  • Zaštita: Lastavice su smatrane amajlijama za sreću za mornare. Kako je poznato da ove ptice lete blizu kopna, viđenje lastavica značilo je da je kopno u blizini, što je značilo sigurnost. Vjerovalo se da tetovaža laste donosi sreću i zajamčen siguran povratak kući.

Ako ste se odlučili tetovirati lastavicu, trebali biste znati da su prikladne i za muškarce i za žene. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije