Snaha optužila svekrvu da je izložila unuku opasnosti, drugi roditelji je napali

Radiosarajevo.ba
Snaha optužila svekrvu da je izložila unuku opasnosti, drugi roditelji je napali
Foto: Pinterest / Svekrva

Na popularnoj stranici koja okuplja brojne roditelje Mumsnet jedna je mama izložila neobičan problem. Naime, njena četverogodišnja djevojčica je prespavala kod bake, gdje je sudjelovala u pripremanju večere.

U razgovoru je mama saznala kako je njena djevojčica sama gulila krumpire te je to na početku nije previše zabrinulo.

"Čuvaju te samo kako bi radila poslove koje oni ne žele raditi, zar ne?" našalila se pitajući četverogodišnjakinju.

Međutim, svekrva ju je potom obavijestila kako je djevojčica sama ogulila sve povrće potrebno za večeru dok je ona bila zauzeta čišćenjem kuće.

"Jesam li nerazumna što me to razljutilo? Moja kćerka ima četiri godine i gulilica krumpira je opasna, posebno bez nazora. Ili sam glupa i sve je to dio odrastanja?" zapitala se ova mama te je dodala kako ne zna što misliti o cijeloj situaciji, ali da ona nikada ne bi tuđe dijete ostavila da bez nadzora čisti povrće.

Potpuno očekivano, njena objava izazvala je burne reakcije te je većina zaključila kako je majčina reakcija pretjerana.

"Pretjeruješ. U najgorem slučaju će se malo porezati, u najboljem slučaju će naučiti novu vještinu", jedan je od komentara.

Mnogi su se složili s time ističući kako djeca vole pomagati te se osjećati korisno, ali i da čak i mlađa djeca znaju koristiti gulilicu.

"To je puno bolje nego da joj je tvoja svekrva dopustila da sjedi ispred televizora", zaključak je jedne od korisnica ove stranice, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije