Slagati ili reći istinu: Šta kad vas partner pita o broju bivših ljubavnika?

Radiosarajevo.ba
Slagati ili reći istinu: Šta kad vas partner pita o broju bivših ljubavnika?
Foto: iStock / Seks može postati ostvarivanje fantazija među plahtama i buđenje strasti
Na početku svake ljubavne veze ljudi se upoznaju, a nakon što prođe period upoznavanja vrijeme za otkrivanje, pa su pitanja sasvim normalna stvar.

Jedno od njih je i broj seksualnih partnera. Pravog odgovora na to, zapravo, i nema, a Index.hr donosi odgovore stručnjakinje:

Ako kažete istinu...

To pitanje obično se javlja nakon takozvane faze medenog mjeseca, odnosno nakon prvih nekoliko tjedana veze kada se jedno pred drugim već osjećate mnogo opuštenije. A upravo tema seksualne prošlosti vašu vezu vraća u fazu neugodnosti. Ako ste odlučili biti iskreni i reći točan ili približan broj svojih seksualnih partnera, sigurno će vam biti jako neugodno ako je partnerov broj dvostruko manji.

"Otkrivanje točnog broja osoba s kojima ste spavali može uzburkati vezu i potaknuti neka druga pitanja, poput imena bivših seksualnih partnera ili njihovih sposobnosti u krevetu," objašnjava stručnjakinja za veze Suzie Parkus te dodaje da bi vaš odgovor trebao ovisiti o tome koliko vam je (ne)ugodno razgovarati o prošlosti.

"Ako ste inače otvoreni za takve razgovore, onda iskrenost može i koristiti vašoj vezi. To ne mora nužno biti negativan razgovor, čak ni ako je vaš broj puno veći od partnerova. Seks je zabavan i uzbudljiv i zapravo se ne biste trebali sramiti svoje seksualne prošlosti", ističe Parkus.

Nitko vas ne smije osuđivati zbog vaše seksualne prošlosti, a ako vas partner nakon priznanja gleda drugačijim očima i stvara vam probleme zbog toga, onda on i nije za vas i bolje je da takvu vezu srežete odmah u startu.

Ako slažete:

Naravno, postoji i druga opcija, a to je laž, koja se pogotovo nameće u slučaju kada vam je partner već otkrio broj svojih bivših ljubavnica i on je mnogo manji od vašeg. Tu se javlja dilema, jer kažete li istinu, partner bi vas mogao osuđivati, a laž bi vas jednog dana mogla koštati skupo.

"Iskrenost je ključ svake uspješne veze, no ako vam je neugodno reći istinu, onda je slobodno prešutite ili preoblikujte, pogotovo ako ste sigurni da je to bolje rješenje za vašu vezu. No ako ste odlučili slagati, što prije skrenite temu i ne zakapajte se duboko u svoje laži", savjetuje stručnjakinja.

Također, ako ste lagali, potrudite se zapamtiti broj koji ste rekli, kako ne biste nekada u budućnosti odali sami sebe.

"Važno je napomenuti i da se svaka uspješna veza temelji na iskrenosti, razgovoru i dijeljenu svega s partnerom, pa i onih malo manje ugodnih stvari. Ako s nekim ne možete otvoreno razgovarati o svemu, pa i o bivšim ljubavnicima i vezama, onda on možda i nije 'onaj pravi' za vas," zaključuje Parkus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije