Šest načina na koje varate partnera, a nije seks

Radiosarajevo.ba
Šest načina na koje varate partnera, a nije seks
Psihoterapeut Abby Rodman kaže kako je rezultat emocionalne prevare isti: povrijeđenost, razočaranost i bezvrijednost.

Seksualne afere su sigurno najpoznatiji način nevjere, no izdaja dolazi u mnogim oblicima, piše Huffington.

Koji su to tipovi afere, koje mogu naštetiti vašoj vezi?

Za početak, to je seksualna afera, koju smo već spomenuli, kao najčešći oblik. Ukoliko partner ne osjeća da je zadovoljen u vezi, počinje razmišljati o nekome drugom kako bi zadovoljio emocionalne i fizičke potrebe.

Emocionalna afera se dešava kada je osoba odustala od partnera, nalazi se u depresiji i slučajna pažnja u, recimo, uredu dovodi do konekcije. Osoba to opravdava činjenicom da nema fizičkog kontakta i ne mora razoriti vezu u kojoj se nalazi, a dobija emocionalno ispunjenje koje je potrebno.

Novi vid prevare jeste online afera koju nam omogućavaju tehnologije. Dopisujete se sa nekom osobom ili samo gledate pornografske sadržaje i uvjeravate se da to nije afera jer nema fizičkog kontakta.

Šta ako – afera. Prisjećate se starog ili maštate o novom partneru i razmišljate šta da je sudbina drukčije isplela karte.

Mnogi brakovi su razoreni zbog afera iz interesa, zbog politike, pronalska posla, sporta, religije, uspjeha, natjecanja... Razloga je mnogo, a cilj je biti što uspješniji u svojoj novoj aktvnosti.

Finansijska afera je vrlo česta među parovima i dovodi do razorenog povjerenja – skrivanje informacija o trošenju, bakovnima računima, dugovima na kartici. Sve to narušava vezi u povjerenje između partnera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije