Serija koje se svi sjećamo: Priča o epizodi Teletabisa čije je emitovanje bilo zabranjeno

1
Radiosarajevo.ba
Serija koje se svi sjećamo: Priča o epizodi Teletabisa čije je emitovanje bilo zabranjeno
Foto: BBC / Lav iz sporne scene serije Teletabisi

Serija Teletabisi obilježila je djetinjstvo mnogima od nas, ali jedna epizoda iz 1999. godine je zauvijek zabranjena da se emituje na televizijskim ekranima. 

Ova serija je s emitiranjem počela u martu 1997. godine, a prvi put je završila 2001. godine. Vratila se s još četiri sezone, od 2015. do 2018. godine

Ipak, u prvoj sezoni ove BBC-ove produkcije pojavila se epizoda koja se više nikada neće emitovati. Radi se o epizodi iz 1997. godine, a specifično o sceni u kojoj učestvuju lav i medvjed

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Problem je bio u tome što je lav bio dizajniran jako bizarno. Njegove oči su izgledale strašno, posebno kada uzmemo u obzir da je ovo bila serija upućena djeci od jedne do četiri godine.

Kada još dodamo da je u pozadini bilo dosta zvukova oluje, sve je spojeno u jedan jako traumatičan događaj za najmlađe gledatelje. 

Lav i medvjed su imali više skečeva tokom te i još jedne sezone, ali ova epizoda prestravila je mnoge mališane. Zbog toga, originalna scena neće nikada biti prikazana, a u toj epizodi je zamijenjena uređenom scenom koja ima drugačiji kontekst

Stotine korisnika Twittera priznali su da ih je ova scena prestravila.

Jedan je napisao: "Ovo je je 'Freddie upoznaje Jasona' samo za djecu... dragi Bože!"

Drugi je otkrio: "Ovo je uistinu bilo moje prvo iskustvo horora u djetinjstvu. Ne moram ni gledati snimku jer sam mjesecima imao noćne more o tom medvjedu."

"Jedini put kad sam se uplašio Teletubbiesa bilo je ovo", prisjetio se netko drugi, dok je još neko napisao: "Ovo me traumatiziralo kao klinca, tačno se sjećam da sam bio prestravljen zbog toga. To je jedino živo sjećanje koje imam iz svoje mladosti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije