Saznajte šta vaš dan rođenja govori o vama: Da li ste se rodili pod sretnom zvijezdom?

0
Radiosarajevo.ba
Saznajte šta vaš dan rođenja govori o vama: Da li ste se rodili pod sretnom zvijezdom?
Foto: Pexels / Ilustracija/Zena

Energija svake planete utiče na osobine ličnosti i ponašanje, kao i na pogled na život.

Dan kada ste rođeni povezuje se sa određenom planetom koja će djelovati na vas kroz cijeli život. Stari su Babilonci svaki dan u sedmici pripisivali određenoj planeti.

Šta dan kad ste rođeni govori o vama?

Brza reakcija službi aerodroma u Mostaru: Uspješno obavljeno prisilno slijetanje aviona

Brza reakcija službi aerodroma u Mostaru: Uspješno obavljeno prisilno slijetanje aviona

Ponedjeljak

Ponedjeljak je dan kojim vlada Mjesec. Ako ste rođeni u ponedjeljak, vi ste neko ko bi mogao da bude osjetljiv ili emotivan. Cijenite privatnost i prijatnost, a intuicija pokreće mnoge vaše odluke. Takođe do izražaja dolaze njega, majčinstvo, briga o drugima i o kući. S obzirom da je Mjesec tako promjenjiv, ovo nije dan za započinjanje nečega osim ako ste otvoreni za promjene u budućnosti.

Utorak

Utorkom vlada Mars. Ako ste rođeni u utorak, vi ste neko ko je ambiciozan i strastven. Možda ste usmjereni ka cilju i volite nešto da preduzmete kako bi postigli stvari, a također ste atletski naklonjeni. Mars je planeta povezana sa akcijom. To je muška energija kod muškarca ili žene. Ovan i Škorpija su znakovi kojima prirodno vlada Mars, što podstiče stavove poput hrabrosti i odvažnosti. Mars također vlada agresijom i ljutnjom.

Srijeda

Srijedom vlada Merkur, a njegovi planetarni vladari su Djevica i Blizanci. Ako ste rođeni u srijedu, mogli bi da budete neko ko je inteligentan i duhovit. Vi ste razumni i volite da komunicirate i mogli bi da budete stvarno vješti u svemu što je povezano sa medijima. Merkur vlada vašim umom i razmišljanjem. Utvrđujete, analizirate informacije i dolazite do ideja.

Ne mogu osjetiti bijedu i biti siromašni: Osobe rođene na ove datume imaju sreće s novcem

Ne mogu osjetiti bijedu i biti siromašni: Osobe rođene na ove datume imaju sreće s novcem

Četvrtak

Četvrtkom vlada Jupiter, čiji je znak Strijelac. Osobe rođene u četvrtak imaju veliku ličnost i dinamičan stav. Prirodno su otvoreni i optimistični i vole da prošire svoj um novim iskustvima. Traže istinu i dublji smisao u životu. Jupiter je planeta ekspanzije, istine, mudrosti i viših principa. Volite da širite svoje horizonte kroz putovanja, avanturu i obrazovanje.

Petak

Petkom vlada Venera, čiji su vladajući znakovi Vaga i Bik. Ako ste rođeni u petak, vi ste neko ko je šarmantan, imate prirodno prijatnu ili privlačnu ličnost, dobar smisao za stil i možda bi voleli da uživate u finijim stvarima života. Venera vlada ljubavlju, novcem, užicima i vrednostima, pa je povezana sa lepim stvarima.

Subota

Subotom vlada Saturn čiji je planetarni vladar Jarac. Ako ste rođeni na taj dan, prizemni ste i odgovorni. Vi ste tip koji ulaže mnogo truda u postizanje cilja i vaš stav može da bude prirodno ozbiljan i melanholičan.

Nedjelja

Nedjeljom vlada Sunce. Ako ste rođeni u nedelju onda imate snažan osećaj identiteta i nezavisan stav. Prirodno ste energični i blistavi i volite da budete voljeni ili popularni. Sunce je jedan od najvažnijih planeta u karti ima snažan uticaj na ličnost, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije