Mjesečni horoskop za maj: Evo šta vas čeka u narednom mjesecu

1
Radiosarajevo.ba
Mjesečni horoskop za maj: Evo šta vas čeka u narednom mjesecu
Foto: Pexels / Horoskop

Maj, mjesec proljeća i buđenja, donosi izazove i velike mogućnosti svakom astrološkom znaku.

Promjene u prirodi se reflektuju i na zvijezde, koje nam daju uvid u to kako da najbolje iskoristimo energiju koja nam dolazi u mjesecu koji je pred nama.

Ovan

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Maj će biti dinamičan mjesec za Ovna. Sa Merkurom, planetom komunikacije, u vašem znaku početkom mjeseca, osjetit ćete povećanu potrebu da se izrazite. Iskoristite ovaj period za važne razgovore i projekte gdje je potrebna jasna komunikacija. Venera ulazi u vaš znak sredinom mjeseca, naglašavajući teme ljubavi i finansija. Ovo je odlično vrijeme za obnovu finansijskih planova i produbljivanje odnosa.

Bik

Za bikove, maj će biti mjesec ličnog rasta i materijalnog napretka. Sa Suncem u znaku do 20. maja osjećat ćete se snažno i puni energije. Venera, vaša vladajuća planeta, također će biti u Biku, poboljšavajući vaš osjećaj ljepote i udobnosti. Možda ćete osjetiti potrebu da renovirate svoj dom ili se ponašate na poseban način. Finansijski aspekti će se poboljšati, ali čuvajte se impulsivnih kupovina.

Blizanci

Blizanci, u maju ćete doživjeti pomiješana osjećanja. Merkur, vaša vladajuća planeta, će se kretati retrogradno, što može donijeti konfuziju u vaše komunikacione kanale. Budite strpljivi i još jednom provjerite sve informacije. Nakon 21. maja, kada Sunce uđe u vaš znak, vaša energija će biti obnovljena i osjetit ćete veću jasnoću i fokusiranost na svoje ciljeve.

Ovih 5 horoskopskih znakova imaju sreću u sferi finansija: Za njih se lijepi novac

Ovih 5 horoskopskih znakova imaju sreću u sferi finansija: Za njih se lijepi novac

Rak

Rak, maj donosi fokus na vaš društveni krug i prijateljstva. Sa Venerom i Merkurom u vašem sektoru prijateljstva, možda ćete željeti da proširite svoje društvene veze ili da se uključite u nove grupne aktivnosti. Emocionalna podrška prijatelja će biti ključna. Također, budite otvoreni za nove mogućnosti za učešće u projektima zajednice.

Lav

Maj za Lavove donosi fokus na karijeru i javni život. Sa Suncem u vašem sektoru karijere u desetoj kući, bit će prilike za unaprjeđenje ili priznanje vašeg rada. Ali budite oprezni, jer retrogradni Merkur može donijeti nesporazume u komunikaciji sa nadležnima. Ostanite organizovani i spremni za nepredviđene situacije.

Djevice

Djevice će se u maju fokusirati na obrazovanje i putovanja. Sa Merkurom, vašom vladajućom planetom, retrogradnom kroz vaš sektor putovanja, budite oprezni kada planirate putovanja ili naučite nove stvari. Moguća su kašnjenja ili netačne informacije. Ipak, nemojte gubiti interesovanje za proširenje svojih horizonata. Možda vas čeka neobično otkriće.

Pun mjesec u Škorpiji donosi važne preokrete za ova četiri horoskopska znaka

Pun mjesec u Škorpiji donosi važne preokrete za ova četiri horoskopska znaka

Vaga

Za Vage, maj će naglasiti finansijske i intimne stvari. Sa Venerom, vašom vladajućom planetom, koja se kreće kroz vaš sektor zajedničkih finansija, možda razmišljate o konsolidaciji duga ili tražite nove mogućnosti ulaganja. Emocionalno, ovo će biti vrijeme dubokih veza i moćnih otkrića u odnosima. Budite otvoreni za razgovore koji mogu dovesti do veće emocionalne i finansijske stabilnosti.

Škorpija

Škorpije će u maju biti fokusirane na međuljudske odnose. Sa Venerom i Merkurom u vašem sektoru partnerstva, možete očekivati važne razgovore sa voljenim osobama ili poslovnim partnerima. Retrogradni Merkur zahtjeva oprez i jasnoću u komunikaciji. Nemojte se plašiti da izrazite svoja duboka osjećanja i potrebe, jer to može dovesti do jačih i zdravijih veza.

Strijelac

Strijelac, maj će se fokusirati na vaše zdravlje i radne rutine. Sa energijom Sunca u vašem zdravstvenom sektoru, možda ćete biti motivisani da započnete novi režim vježbanja ili dijete. Venera u ovom sektoru dodaje želju za harmonijom i zadovoljstvom u vašem radnom okruženju. Potrudite se da uspostavite ravnotežu između posla i privatnog života kako biste održali energiju.

Stiže ružičasti pun Mjesec: Donosi haotične promjene i moćnu energiju, evo ko će je najviše osjetiti

Stiže ružičasti pun Mjesec: Donosi haotične promjene i moćnu energiju, evo ko će je najviše osjetiti

Jarac

Za Jarčeve, maj će biti mjesec zabave, kreativnosti i romantike. Sa Suncem u vašem sektoru pete kuće, također osvjetljenim Venerom i Merkurom, možda ćete osjetiti povećanu želju da se izrazite kroz kreativne projekte ili hobije. Ovo je također vrijeme za romansu, pa nemojte zanemariti priliku da produbite svoju vezu ili započnete novu ljubavnu priču.

Vodolija

Maj im donosi fokus na dom i porodicu. Sa Venerom i Suncem u vašem kućnom sektoru, možda ćete željeti da se usredsredite na poboljšanje svog životnog prostora ili da provedete više vremena sa članovima porodice. Retrogradni Merkur upozorava na potencijalne nesporazume kod kuće, pa posebnu pažnju obratite na komunikaciju sa članovima porodice.

Ribe

U maju će fokus biti na komunikaciji, kratkim putovanjima i učenju. Sa mnogim planetama u komunikaciji vašeg sektora, možda ćete pronaći nove načine izražavanja ili naučiti nove vještine. Retrogradni Merkur može donijeti konfuziju u vaše planove, pa budite spremni na prilagođavanja. Odvojite vrijeme za meditaciju i razmišljanje jer će vam to pomoći da održite jasnoću uma i svrhu, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije