Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Radiosarajevo.ba
Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?
Ako su oči ogledalo duše, onda su obrve njihov ram, koji može reći dosta o našem karakteru.

One oslikavaju naše samopouzdanje, organizacione sposobnosti, motivaciju, kao i način na koji donosimo odluke.

Bright Side predlaže da odmah testirate ovaj pristup na sebi ili drugima.

Dakle, šta oblik obrva govori o vašem karakteru:

Obične obrve:

obrve_brightside01.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Obrve prosječne širine i luka svjedoče o privrženosti tradicionalnim vrijednostima i otvorenom karakteru. Pri tome, vi niste skloni dramatizirati događaje, zato je drugima, po pravilu, lako biti u vašem društvu.

Ekstra duge:

obrve_brightside05.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Vlasnici dugih obrva mogu parirati bilo kom stresu, i veoma su komunikativni. To su snažne individualne ličnosti sa neiscpnim unutrašnjim resursima i širokim spektrom interesovanja.

Ako je to vaš slučaj, onda ste sve probleme navikli rješavati samostalno, i rijetko u njih uključujete okolinu. Obično su to dobri radnici, koji mogu da se nose sa velikim projektima i takmičarski su raspoloženi.

Kratke obrve:

obrve_brightside06.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

One su tipičan znak toga da imate veze s osobom koja se ne uzbuđuje mnogo. Veoma ste pažljivi prema detaljima i obično ste veoma čvrsti. Ne volite slušati pritužbe drugih, jer se i sami ponekad teško nosite sa teškoćama. Jednostavno, niste zainteresirani da se suočavate ni sa dramama svojih prijatelja.

Obrve s visokim lukom:

obrve_brightside09.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Obrve koje su postavljene visoko iznad očiju i veoma su zaobljene, opisuju osobu koja nije baš pristupačna, već se drži na distanci, jer je malo osjetljivija. Takvim osobama treba malo više prostora i vremena kako bi se uklopile. Važe i za perfekcioniste i imaju odličan ukus.

Niski lukovi:

obrve_brightside10.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?
Obrve koje su postavljene bliže očima obično govore da je u pitanju vedra i komunikatvna osoba, te osoba koja se drži svojih obećanja. 

Oštre i «slomljene» obrve govori o mobilnosti i brzini u svemu: vi brzo analizirate sve što se dešava oko vas, i u letu donosite odluke. Da li je to dobro ili nije, ali takva spontanost ima svoje prednosti: sa vama nije dosadno.

Trouglaste obrve:

obrve_brightside11.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Predodređeni ste lider, lako inspirirate  ljude i ne plašite se da preuzimate na sebe odgovornost.

Okrugle obrve:

obrve_brightside12.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Obrve okruglog oblika – neosporni su znak dobrote i brižnosti. Niste ravnodušni prema ljudima, uvijek pomažete onima kojima je pomoć potrebna i nikad ih ne ostavljate na cjedilu. Uvijek gledate da izvučete najbolje iz svake priče i volite da budete u vezi.

Ravne obrve:

obrve_brightside02.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Obrve bez naglašenih lukova govore o analitičkom skladu uma, i sklonosti ka racionalnom razmišljanju. "Tri puta mjeri, jednom sijeci" – ovo je vaša karakteristika.

Pri tome, ne plašite se da nazivate stvari svojim imenima, i govorite ljudima istinu koju im drugi, zbog stida, možda neće reći. Vi ste mislilac koji cijeni logiku. Niste previše emotivni.

"Dijagonalne" obrve:

obrve_brightside03.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Strmiji kut nagiba, govori o jačini emocija i strasti koju koju držite u sebi.  Ljudi poput vas tačno znaju što žele od života i uvijek traže najkraći put ka uspjehu.

Jedva vidljive obrve:

obrve_brightside04.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Posebno rijetka pojava: svijetle boje i rijetki obrve, čiji oblik se ne može definirati. To je siguran znak nesigurnosti. Vi imate tendenciju da sumnjate u svoj vlastiti lik i sposobnost. Sramežljivi ste. Savjetujemo vam da odmah odbacite takav stav i raširite krila prema novim postignućima!

Guste obrve:

obrve_brightside07.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

To su prirodno samopouzdane osobe, koje glavu drže čvrsto na ramenima i brzo shvataju šta se oko njih dešava. Sigurni ste u sebe i u svoju privlačnost, lako rješavate konfliktne situacije, a na putu ka svom cilju, ne može vas niko zaustaviti.

Vi niste posebno zabrinuti za mišljenje okoline, jer vam je vaš život mnogo važnije od toga. Nekada se lako iznervirate ako vas neko koči u ostvarivanju želja.

Tanke obrve:

obrve_brightside08.jpg - Saznajte šta oblik obrva govori o vašem karakteru?

Tanke obrve – znak urođene delikatnosti. Sukobi – nisu za vas, vješto ih izbjegavate kad god je to moguće. Ponekad sumnjate u sebi i vjerujete više drugim ljudima nego sebi. Oprezni ste, i zato sve u životu, držite pod kontrolom. Idealan ste slušalac i dobra duša, šta drugo reći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije