Savjeti policije: Šta učiniti prije nego što s djetetom krenete na izlet

Radiosarajevo.ba
Savjeti policije: Šta učiniti prije nego što s djetetom krenete na izlet
/ Foto: LA Times
Planirate li s djecom ići na izlet ili slična mjesta gdje se očekuju gužve ili ste već imali neko panično iskustvo kada su vam djeca na sekundu izmigoljila iz ruke i nestala na tren iz vašeg vidika, ovo je savjet koji obavezno morate pročitati.

Mogao bi vas spasiti u slučaju da vam se dijete zaista izgubi, a vjerujemo, uz ovaj mali trik možda ćete biti opušteniji u svom obiteljskom izlasku.

Taj mali trik objavila je kalifornijska policija i šerala ga na društvenim mrežama, na klicanje mnogih roditelja koji su savjet prepoznali kao zaista hvale vrijedna informacija.

U postu se savjetuje da svakom djetetu na unutarnju stranu ruke zapišete ime, ime roditelja te broj telefona, a da bi bili sigurni da se brojevi neće izbrisati do kraja dana, postoje na tržištu tekući flasteri (Hansaplast, Avon...) kojima možete premazati slova da se ne bi skinula. Tekući flasteri kao i flasteri u spreju dobro prianjaju na kožu i štite je od vanjskih utjecaja (jako su dobri za žuljeve), piše Index, prozirni su pa se ne primjećuju, a i teže se skidaju od običnih.

No, nije to sve. Policija savjetuje da roditelji prije nego uđu u gužvu fotografiraju svoju djecu tačno onako kako u tom trenutku izgledaju, da u slučaju stvarnog nestanka djeteta imaju aktualnu fotografiju s frizurom i odjećom koju su imali na sebi prije nego se dogodilo ono od čega strahuje svaki roditelj na svijetu.  

Uz ova dva mala trika, vaša bi avantura ipak trebala biti malo bezbrižnija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije