Saudijski princ potrošio 450 miliona dolara na sliku Isusa Krista

Radiosarajevo.ba
Saudijski princ potrošio 450 miliona dolara na sliku Isusa Krista
Saudijski princ Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud je potrošio 450,3 miliona dolara na portret Isusa Krista, kojeg je naslikao Leonardo da Vinci, na aukciji održanoj u New Yorku.

Rijel je o slici koja će biti izložena u ogranku Louvrea u Abu Dhabiju.

Wall Street Journal je objavio da je Bader samo posrednik za saudijskog prestolonasljednika Mohammeda bin Salmana. Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud je malo poznati princ koji nije poznat kao kolekcionar umjetnosti i koji nije javio objavio izvor svog bogatstva.

Izvor upoznat sa dešavanjima u svijetu umjetnosti na Bliskom istoku je kazao da je Bader samo posrednik za krunskog princa Salmana, a izvor iz obavještajne zajednice je kao da je saudijski prestolonasljednik "krajnji kupac", prenosi Al Jazeera.

The Times piše da je Bader "prijatelj i saradnik" saudijskog krunskog princa Mohammeda bin Salmana, koji je prošlog mjeseca pokrenuo navodni udar na korupciju, koji je doveo do privođenja nekoliko prinčeva i desetina viših državnih zvaničnika i istaknutih biznismena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije