Ruski reality TV zgrozio svijet: Sve je dozvoljeno – ubistva, silovanja...

Radiosarajevo.ba
Ruski reality TV zgrozio svijet: Sve je dozvoljeno – ubistva, silovanja...
Organizatori ruske reality emisije, koju su kreirali po uzoru na „Hunger Games“, šokirali su svijet objavivši kako je u showu sve dozvoljeno – silovanja, ubistva...

Naslova Game2: Winter (Igra2: Zima), program je imenovan kao ultimativni devetomjesečni test preživljavanja na Sibiru, a učesnici će biti ostavljeni u udaljenoj sibirskoj tajgi, među medvjedima i vukovima, na -40 stepeni.

Program će se emitirati 24 sata, a navodno će biti 30 muškaraca i žena koji će se, prema pisanju ruskih medija, boriti za 1,3 miliona funti (oko tri miliona KM). Producenti tvrde da je sve dozvoljeno - tuče, alkohol, ubistva, silovanja...

Ipak, organizatori su saopćili kako svi učesnici moraju znati da će biti uhapšeni „ako prekrše zakone Ruske Federacije“.

Takmičenje je osmislio biznismen iz Novosibirska Yevgeny Pyatkovsky koji je poručio: „Takmičari i njihove obitelji moraju znati da nas neće moći tužiti čak i ako neki od njih budu mučeni, ubijeni, silovani“.

Emisija treba početi 1. jula sljedeće godine, a svi takmičari proći će obuku s bivšim pripadnicima elitne jedinice ruskih komandosa – Spetznaz i moći će se ili udružiti ili raditi sami.

Organizatori su saopćili da će svi takmičari dobiti tzv. panic button (dugme u slučaju panike), koje će ih, kad i ako ga pritisnu, izvući iz zastrašujućih uvjeta sibirske tajge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije