Uživajte s voljenom osobom: Romantični izlazak za malo novca

Radiosarajevo.ba
Uživajte s voljenom osobom: Romantični izlazak za malo novca
Mnogi mladi parovi danas se susreću sa problemima u vezi, a jedan od njih je i nedostatak novca.

U vrijeme kada među mladima vlada nezaposlenost (u BiH nezaposlenost mladih iznosi 62,8 posto), a i oni koji rade uglavnom imaju niske plate, izalazak s partnerom poprilično košta.

Međutim, s voljenom osobom možete uživati i ako ne trošite mnogo novca. Evo nekih prijedloga koji vas možda mogu inspirirati.

Šetnja

Ima li šta ljepše od šetnje parkom ili pored rijeke, dok za ruku držite voljenu osobu? Za šetnju vam novac uopšte ne treba, a pozitivne strane šetanja su već odavno poznate. Dakle, uzmite svog dragog ili dragu za ruku i započnite laganu šetnju na vašem omiljenom mjestu.

Piknik

Ako više volite sjediti, napravite piknik u parku. Iskoristite posljednje toplije dane za piknik u prirodi. Kod kuće napravite sendviče, ponesite dekicu i neku društvenu igru. Zabava je zagarantovana.

Biciklizam

Ako oboje već imate bicikle, eto vam sjajnog načina kako da iskoristite ovu nedjelju. Sjednite na vaše bicikle i provozajte se gradom. Zajednički odredite rutu kojom ćete voziti i koja vam je zanimljiva, a možete se i neplanski uputiti u „đir“ po gradu. Za one koji su fizički spremniji, taj „đir“ može biti i negdje malo dalje od grada.

Muzej

Kod nas ima više muzeja u koje možete ući potpuno besplatno. To je sjajan način da provedete vrijeme sa dragom osobom, a da istovremeno vidite neku dobru izložbu ili postavku, i obogatite vaše zajedničko iskustvo.

Događaji

Osim muzeja, informišite se koja besplatna dešavanja se organizuju u vašem gradu. Sportske utakmice, koncerti ili drugi kulturni događaji, izaberite jedan u zavisnosti od vaših afiniteta i uživajte u dobrom provodu.

Stopiranje

Ako ste vi i vaš partner ipak više skloni avanturama, stopirajte do najbližeg mjesta ili grada. Ovo je pomalo rizičan plan, jer nikad ne znate da li ćete uspjeti naći prevoz da se vratite. Ali, ako ste spremni za avanturu, što da ne? Ponesite sendviče i vodu, a kada dođete tamo možete izdvojiti novac za kafu ili čaj u nekom zanimljivom kafiću. Prednost ovakve avanture je što na svom kratkom putu možete upoznati nove ljude, a i odlazak u nepoznato je može povećati adrenalin u vašoj vezi.

Ostanak u stanu

Svjesni smo da većina mladih ljudi nema svoj stan i živi sa roditeljima. Oni srećnici koji ipak imaju priliku ostati sami u kući ili stanu, neka pozovu partnera da dođe i da zajedno gledaju film ili igraju igrice. Čisto uživanje! Na kraju krajeva, nije ni toliko bitno šta i gdje radite, sve dok ste sa osobom koju volite i u čijem društvu vam je lijepo.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije