Rodila blizance u razmaku od dvije sedmice

Radiosarajevo.ba
Rodila blizance u razmaku od dvije sedmice
Ovo su definitivno malo čudni blizanci, jer rođendane nikada neće slaviti zajedno zato što nisu rođeni na isti dan.

Ovi maleni rođeni su s čak dvije sedmice razmaka, no priča, iako neobična nije bila baš zabavna njihovoj hrabroj mami. 

Naime, kada je LaTroya Woolridge došla u bolnicu na pregled u 24. sedmici trudnoće, ljekari su shvatili da bol zbog koje je došla stiže od laganih trudova.

Mama se smrznula, jer porod još nije trebao krenuti, bilo je to prerano čak i za blizanačke trudnoće, no kada su sestre na ctg-u shvatile da više ne čuju otkucaje srca jedne bebe požurili su s porodom, ne želeći čekati više ni trena. 

Tako su po hitnom postupku porodili malenu Amaru koja je težila svega 590 grama, no iako mama nije znala je li bebica živa ili ne, prvi pogled na njene nogice koje se miču mami su bile znak da će njena kćer, starija kćer, preživjeti. No maleni braco još uvijek nije bio spreman za dolazak. 

Ljekari su još pune dvije sedmice nakon prvog poroda pokušavali održati bebicu u maternici što duže, dok je malena Amara boravila na odjelu neonatologije. 

Dvije sedmice kasnije carskim su rezom pomogli i malenom Arthuru III da se konačno opet susretne sa svojom sekicom. 

Iako su oboje potom boravili na odjelu za nedonoščad, bebice se dobro oporavljaju i zdravo rastu te će uskoro biti spremne poći svojoj kući, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije