Riješite se stresa jednostavnom aroma terapijom

Radiosarajevo.ba
Riješite se stresa jednostavnom aroma terapijom
Hronični srest može uzrokovati niz drugih zdravstvenih problema, zbog čega trebate uzeti stvar u svoje ruke i relaksirati se.

Sakupljati lišće je lahko dostupno, jeftino i oslobađa stresa. Ali slijedeća stvar će naročito zaokupiti vašu pažnju...

Ruska naučnica Gennady Malakhow otkrila je potencijal sakupljanja lišća, piše portal Naturalcuresandhomeremedies.com. Ono se širom svijeta koristi kao aroma terapija. Iako se može češće koristiti u kuhinji, njegov miris može imati iscjeliteljske moći i koristiti se u tretmanima za respiratorne organe.

U članku je objašnjeno da ovaj miris riješava tenzija i relaksira. Hronični srest može uzrokovati niz drugih zdravstvenih problema, zbog čega trebate uzeti stvar u svoje ruke i relaksirati se.

Spalite lišće kako biste smanjili tenzije. Koristite vlažno lišće i spalite ga u metalnim posudicama. Izađite iz sobe i vratite se nakon deset minuta. Bit ćete iznenađeni energijom kojom odiše vaša soba.

Uživajte u drugačijoj atmosferi, sjedite i opustite se. Udahnite duboko i dopustite da se ugodan miris proširi vašim tijelom i duhom. Kakvo spa iskustvo, zar ne?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije