Rakesh Shukla: Spasio više od 5.000 pasa, a usvojio 735

Radiosarajevo.ba
Rakesh Shukla: Spasio više od 5.000 pasa, a usvojio 735
Rakesh Shukla iz Indije je talentirani softverski inženjer i direktor uspješne IT kompanije, ali je poznat i kao najveći indijski ljubitelj životinja.

Naime, on je posljednjih nekoliko godina usvojio čak 735 napuštenih pasa, o kojima lično brine, piše People.

Tri mjeseca nakon što je u njegov život ušao zlatni retriver, nabavio je još jednog psa, tj. usvojio je lutalicu, koju je nazvao Lucky (Sretnik).

Našao ga je na ulici i bio je u prilično lošem stanju.

Od tada pa sve do danas Rakesh kupi lutalice s ulice i dovodi ih k sebi.

Njegovoj ženi je u jednom momentu to bilo previše, pa je odlučio da ih sve preseli na posljednji sprat svoje poslovne zgrade, koji je preuredio samo za njih. 

Prije pet godina, kada je počelo masovno ubijanje lutalica koje su napadale ljude, Rakesh je osnovao Udruženje "Glas lutalica", savremeni azil, koji predstavlja spas za pse Bangalorea, ali i pse iz cijele Indije.

Istovremeno, s izgradnjom azila, on je nastavio da dovodi lutalice s ulice i 2012. godine odlučio je da mora da proširi azil. Upravo zbog toga kupio je ogromnu parcelu gdje je podigao "raj za pse", kako ga on naziva.

Inače, psi koji se nalaze u azilu su uglavnom lutalice koje su bolesne ili stare.

Posljednji put kada ih je prebrojavao bilo ih je 735. 

"Mislim da sam ja posljednji spas za te pse. Mnogi od njih više nisu ni slatki i vjerovatno su ih se vlasnici željeli riješiti", kaže Rakesh. 

Na azil za pse daje ogroman novac. Zapošljava deset stalnih radnika, uključujući i veterinare.

Spasio je više od 5.000 pasa, koje je nakon obrade pustio ponovo na slobodu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije