Rajski otok u Dalmaciji za kojeg sigurno niste čuli: Kupanje tamo ne biste zaboravili

Radiosarajevo.ba
Rajski otok u Dalmaciji za kojeg sigurno niste čuli: Kupanje tamo ne biste zaboravili
Foto: Instagram / Ilustracija

Otok Vrgada, smješten otprilike na pola puta morske linije između Šibenika i Zadra, manje od dvije nautičke milje udaljen od kopna i jednako toliko od najjužnije punte Pašmana. Opisuju ga kao jedan od posljednjih kutaka hrvatske obale koji zaslužuje da ga se naziva Mediteranom kakav je nekad bio. Gotovo nepoznat otočni dragulj bez automobila pravi je komadić raja za sve koji traže oazu mira i tišine, piše Slobodna Dalmacija.

Premda je cijeli otočić prekrasan, posjetitelje osobito oduševljavaju dva lokaliteta. Jedan je na južnom dijelu otoka, gdje se nalazi uvala Kranje, nedirnuti djelić prirode koji nautičarima nudi sigurno i zaštićeno sidrište, a kupačima čisto more, lijepu šljunčanu plažu i dobru gastronomsku ponudu.

Druga je plaža Podbrizi, poznata po impozantnim liticama u pozadini i neobičnoj crvenkastoj boji pijeska. Pješčana ljepotica omiljeno je porodično kupalište s blagim nagibom prema dubini, smješteno u sjeni borova i strmih litica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije