Radnik iz Nepala otkrio za koliku platu radi u Sarajevu, većinu zarade može poslati kući

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost!

Plata od 1800 KM, placen smjestaj i hrana! Pa s tom platom niko tog profila radnika ne bi otisao iz BiH. Hrana i smještaj su sada i najskuplji. Nije ni čudo što ovakvi žele doći.

Rabađija

Mogao bi se i ja izjasniti da sam Nepalac. Mislim da ovdje nešto ne štima. Ili radi za firmu iz inostranstva koja je angažovana na izgradnji tram.pruge ili neko laže. Naši radnici za ovakve poslove od našeg poslodavca dobiju minimalac i topli obrok. Jedino ako neko izbjegava platiti doprinose i porez pa mu da bruto na ruke.

OMG

Isto je i kad nasi idu u Njemacku. Tamo borave po kojekakvim supama , zajednicki smjestaj i rade za plate poput ove (prevedeno na njemacki standard). Sretni jer zarade.

Tufo

Nisu napisali koje mu je radno vrijeme. Vjerovatno od 6 do 22. Ili radi kao drakstor non-stop.

Ne pijem dok Paja vozi

Istina je sve, svi znamo da su u Sarajevu plate velike i da oni neće raditi. Zato dolaze iz Tuzle, Bihaća, Zenice...a i stranci

@Rabađija

Mislim da imaš pogrešne pretpostavke. Ako se slažemo da poslodavci hoće maksimalnu zaradu onda ostaje samo jedan zaključak: naši radnici zarađivaju više od minimalca, ćak zarađivaju i više od ovog iz Nepala. Sve ostalo nema ekonomskog smisla za poslodavca!

Dnfj

Bosnjo za milju a ovaj dvije plus hrana i stan. Sladje dat njima a bosnjo nek ide u njemacku. Jesmo narod u pm

Tatar

Pa dosta o njemu te nije Ameriku otkrio.Sedam dana pišete jedno te isto.

Xxc

Kako li je kod njnih kada im sugavoj propaloj bosni valja

/ Najnovije