Radnici hotela otkrivaju 'prljave' tajne: Nikada nemojte piti iz staklenih čaša

1
Radiosarajevo.ba
Radnici hotela otkrivaju 'prljave' tajne: Nikada nemojte piti iz staklenih čaša
Foto: Pexels / Ilustracija

Hiljade zaposlenika luksuznih hotela na Redditu su ispričali svoje horor priče s posla.

Jedan je procijenio da je u 40 posto kreveta u hotelima neko umro, a mnogi kažu i da sobe nisu tako čiste kako izgledaju.

Mnogi zaposlenici u hotelima savjetuju da ne pijete vodu iz staklenih čaša koje pronađete u sobama.

"Nikada ne pijte iz staklenih čaša u svojim hotelskim sobama. Spremačice imaju jako puno posla, a malo vremena i često se dogodi da čaše prebrišu istom krpom kojom brišu kupaonicu. Na kraju krajeva, njihov cilj je da soba na kraju samo izgleda čisto", napisao je jedan u objavi na Redditu.

"Radio sam u jednom od najekskluzivnijih odmarališta na svijetu i u periodu od oko godinu dana nismo uopće prali čaše u sobama, samo smo ih prebrisali", dodao je drugi.

Jedan je procijenio da je u oko 40 posto kreveta u hotelima u kojima je radio neko umro: "U nekim hotelima postoji stvarna šansa da je neko umro u vašem krevetu. Naravno, to ovisi o tome kakav je hotel i kakvu klijentelu ima, ali u nekima ima barem jedna smrt sedmično. Ne radi se o tome da su hoteli opasni, već o starim i bolesnim ljudima", rekao je.

Jedan je pak rekao da nikad nije vidio da je spremačica nešto ukrala.

"Svi uvijek okrive spremačice kada im nešto nestane, ali mi te stvari uvijek kasnije pronađemo. Nema šanse da će spremačice riskirati svoj posao zbog rabljenog iPada ili nečeg sličnog. One s napojnicama jako pristojno zarađuju", objasnio je.

Mnogi su napisali i kako su stjenice problem u baš svakom hotelu te su savjetovali da ne stavljate svoje torbe na krevete te da protresete posteljinu čim dođete u sobu.

Pokazalo se i da mnogi gosti hotela očekuju da ženske zaposlenice rade i kao prostitutke.

"Bilo je muškaraca koji bi me to izravno pitali dok sam spremala sobu ili bi snažno aludirali na tako nešto te bi očekivali da nakon smjene dođem u njihovu sobu", pisalo je u jednoj od objava.

Ipak, mnogi su pohvalili prostitutke i njihove klijente kao najpristojnije i najbolje goste.

Mnogi su rekli i kako nikako ne želite znati ko je bio u sobi prije vas.

"Spremačicama je najgore. Vidio sam ih kako iznose pune vrećice korištenih seksualnih igračaka, kako gule iskorištene kondome s namještaja i čiste ljudske fekalije s mjesta gdje fekalije nikako ne bi smjele biti", pisalo je u jednom od komentara, pišu 24sata.hr.

Najluđe priče hotelskih zaposlenika

• Poznata tinejdžerska zvijezda ostavila je sobu punu igala i ostalog pribora za drogiranje da bi to spremačice očistile.
• Najveći račun kojeg sam vidio je bio na 2 miliona dolara za gosta koji je unajmio cijeli sprat hotela na tri sedmice.
• Šeik je prostitutku iz bara doveo u svoju sobu. Ona ga je tada drogirala i ukrala mu desetke hiljada dolara, satove i nakit.
• Puno usamljenih ljudi odlazi na odmor kako bi prekinuli svoj život. To se često događa, ali o tome nikada nećete čitati u vijestima.
• Nikada, ali baš nikada nemojte koristiti čokoladne fontane u hotelima. Djeca umaču prste unutra, starice kišu u čokoladu... Najbolje od svega je što je čokolada preskupa da se baci pa tako stoji sve dok se ne potroši.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije