Pun mjesec u Blizancima: Evo šta u vama budi napetost i radražljivost

0
Radiosarajevo.ba
Pun mjesec u Blizancima: Evo šta u vama budi napetost i radražljivost
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pun mjesec

Skoro smo došli do kraja kalendarske godine i pod ovim punim Mjesecom mogli bismo početi osjećati da je vrijeme da otpustimo sve probleme koje nam je 2023. donijela.

Iako imamo još jedan pun Mjesec u decembru, pun Mjesec u Blizancima 27.11. vodi nas da počnemo razmišljati o tome šta želimo pročistiti i čega se želimo riješiti. Šta više ne želimo nositi u 2024. godinu? Šta je postalo preteško i preopterećujuće? Šta nam je oduzimalo previše resursa?

Vrijeme je da počnete razmišljati o otpuštanju teških stvari kako bismo kroz 2024. mogli proći s više usklađenosti, gracioznosti i lakoće.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Iskoristite ovaj puni Mjesec da počnete procjenjivati šta je preteško za držati i čega se želite osloboditi u novoj godini. Postavite svoje namjere i iznesite ih Svemiru pod punim Mjesecom. Dopustite im da ih nose snažne energije čišćenja koje donosi puni Mjesec.

Blizanci su predstavljeni Blizancima, gdje je jedan blizanac smrtan, a drugi besmrtan. Ovo predstavlja dualnost koja živi u svima nama. Mi smo i ograničena ljudska bića i beskonačna, bezvremena duša.

Lude činjenice o poljupcima: Evo kakve veze imaju sa štakorima

Lude činjenice o poljupcima: Evo kakve veze imaju sa štakorima

Imamo ljudska 'pravila' kojih se moramo pridržavati i živjeti po njima, ali naša duša je bezgranična i slobodna.

Ova dualnost koju simboliziraju Blizanci je nešto s čime se možemo povezati i štovati pod ovim punim Mjesecom. Kako možemo cijeniti svoje ljudsko ja, ali onda i poštovati svoju dušu i mudrost koju ona nudi? Kako Blizancima vlada planet komunikacije, Merkur, istraživanje ovog pitanja kroz vođenje dnevnika bilo bi sjajno.

Merkur je također poznat po svojim izvrsnim društvenim vještinama i sposobnostima pripovijedanja, što puni Mjesec u Blizancima čini fantastičnim vremenom za druženje, okupljanje ili provođenje vremena s prijateljima.

Možemo osjetiti potrebu za dodatnim druženjem ili možemo prirodno otkriti da je naš društveni kalendar ispunjen nekim događajima. Razgovori mogu teći s malo manje truda i možemo se osjećati ugodnije, izaći iz svoje ljušture i podijeliti svoju priču. Iskoristite ovu energiju na najbolji način tako što ćete zakazati okupljanje ili događaj oko ovog punog Mjeseca.

Mnogo je planetarnih sila u igri pod ovim punim Mjesecom, što ga čini i dinamičnim i možda malo raspršenim. Mars je u kombinaciji, kao i Saturn, plus ženska božica, Lilith je također aktivna.

Ovo će biti tri najuspješnija horoskopska znaka u 2024. godini

Ovo će biti tri najuspješnija horoskopska znaka u 2024. godini

Sva ova planetarna energija u kombinaciji daje ovom punom Mjesecu vatrenu oštricu. I Mars i Lilith su vrlo jake planetarne sile koje nas mogu napuniti i stvoriti neku napetost. Ako je u vama nešto ključalo, ovaj puni Mjesec može pojačati te stvari.

Užarene emocije mogu se pojačati i možemo se osjećati pomalo razdražljivima ili možda frustriranima kako se stvari odvijaju.

Vrijeme je za otpuštanje stvari koje su postale previše opterećujuće, a stvaranje zabave i društvene aktivnosti mogu pomoći ublažiti sve napetosti koje možda osjećate.

Saturn, planet karme i naš glavni učitelj, također je aktivan pod ovim punim Mjesecom, podsjećajući nas na važnost postavljanja granica i brige o svom zdravlju i dobrobiti.

Možete vidjeti da postoji mnogo pomiješanih energija koje kruže ispod ovog punog Mjeseca. Imamo mnogo različitih planetarnih utjecaja, tako da se možemo osjećati raspršeni pod ovom energijom.

Saznajte koja ste životinja prema datumu rođenja: Mnogi kažu da ovo otkriva vašu pravu prirodu

Saznajte koja ste životinja prema datumu rođenja: Mnogi kažu da ovo otkriva vašu pravu prirodu

Šta god vam se dogodilo, čini se da će ovaj pun Mjesec u Blizancima biti moćan učitelj. Dopustite sebi da budete učenik i vjerovatno ćete otkriti da kako ovaj pun Mjesec bude prolazio, možete razumjeti stvari s boljeg mjesta ili vidjeti stvari iz perspektive šire slike.

Općenito, ovaj puni Mjesec naš je podsjetnik da počnemo raščišćavati nered iz prošle godine i da nađemo vrijeme za druženje s našim prijateljima i porodicom. Stvaranjem ove lakoće bit će lakše ploviti kroz sve napete energije koje puni Mjesec donosi, piše Atma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije