Prvi put viđena: U Jadranu otkrivena nova tropska vrsta!

1
Radiosarajevo.ba
Prvi put viđena: U Jadranu otkrivena nova tropska vrsta!
Foto: Morski.hr / Tropska riba u Jadranu

U akvatoriju Ploča otkrivena je nova vrsta. Ribu koja, barem službeno, još nije zabilježena u Jadranskom moru, uočio je podvodni ribolovac Teo Maksimović.

"Mislim da je riječ o Heniochus monoceros ili nekoj sličnoj iz roda Heniochus takozvana BannerFish. Tako da nakon one ribe kirurg sad još samo da pronađemo Nema i to je to. Imamo cijelu tropsku postavu u Jadranu.

I tako ja išao nabrati malo plavih rakova dragoj za ručak. Berem ja berem kad ono krajičkom oka zapazim neka dva mala čudna kneza kako se igraju u procjepu.Ma čekaj, nije ovo knez. Skidaj kameru s puške i snimaj.

Dramatične snimke tajfuna Yagi: Poginulo najmanje 226 osoba, više od 100 nestalo

Dramatične snimke tajfuna Yagi: Poginulo najmanje 226 osoba, više od 100 nestalo

Da, definitivo tropska riba, kao da je iz akvarija sad izašla. Vjerojatno je stigla iz nekog brodskog balastnog tanka kao slijepi putnik. I eto nakon Žutonogog raka (Percnon gibbesi) i Faraonskog šarga (Diplodus cervinus), sad i ovu dodajem na listu novih pronađenih vrsta u Jadranu. Izgleda da će ih biti još...

Riba je vjerojatno jestiva kao i svaka, ali nije za komercijalni ribolov, drži se u tropskim morskim akvarijima, riba je čistač (ima video di čisti licu) ova na snimci je velika oko 8cm i nema prijašnjih potvrđenih nalaza u Jadranu", poručuje Maksimović, piše Morski.

VIDEO tropske ribe možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije