Prvi put u ovom bh. gradu: U poznatom restoranu će kao konobar raditi - robot

4
Radiosarajevo.ba
Prvi put u ovom bh. gradu: U poznatom restoranu će kao konobar raditi - robot
Foto: Tuzlanski.ba / Prvi robot-konobar u Tuzli

Vještačka inteligencija je prvi put u Tuzli uvedena u ugostiteljstvo.

Roboti konobari preuzeli su ulogu posluživanja gostiju, a jedan takav stigao je i u Tuzlu. Prvi robot konobar je početkom ljeta stigao u Derventu a njegov kolega će od 26. decembra vrijedno raditi ali i privlačiti mnogo pažnje i u Tuzli, tačnije u restoranu Saranda. Vlasnici poznatog tuzlanskog restorana predstavili su novog kolegu na svojim društvenim mrežama.

U praksi njihov osnovni posao jeste da donose narudžbe gostima i odnose prljavo suđe pomažući tako konobarima, Na ovaj način uveliko bi se trebao olakšati i smanjiti obim posla ostalom osoblju.

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Robot ima više nivoa za posluživanje što povećava produktivnost i brzinu usluge u restoranu. Na jednog robota može da stane tacna omjera 60×40.

Puno pažnje roboti konobari privlače i zbog njihove mogućnosti interakcije sa gostima. Ipak, uz svu prednost koju imaju, vještačka inteligencija ne može u potpunosti zamijeniti pravog radnika već samo olakšati posao, piše Tuzlanski.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije